Πάτρα: «Αντέχω μέχρι να την αποχαιρετήσω» - Έχασε και τα τρία της παιδιά

Η οικογένεια μετρά τρία νεκρά κορίτσια τα τελευταία χρόνια

Το κοριτσάκι

Συγκλονισμένη παραμένει η κοινωνία της Πάτρας από το δράμα μιας οικογένειας που κατοικεί στην πόλη και η οποία έχασε τα τρία κοριτσάκια της μέσα σε τρία χρόνια. 

Ο παππούς των κοριτσιών, συντετριμμένος, προσπαθεί ακόμα να καταλάβει τι έχει συμβεί και χάθηκαν τα αγγελούδια τους. 

Το απίστευτο δράμα οικογένειας στην Πάτρα - «Έχασε» και το τρίτο της παιδί

«Η Μαλένα έφυγε με αίτια ηπατική ανεπάρκεια και λευχαιμία το πρώτο παιδί χάθηκε τον Απρίλιο του 2019 ήταν 3,5 ετών τότε. Το δεύτερο παιδί μετά ήταν 6,5 μηνών και χάθηκε τον Μάρτη του 2021 από αγενεσία του φλεβόκομπου, είναι μία σπάνια αρρώστια, στον ύπνο του, η τρίτη περίπτωση δε γνωρίζουμε ακόμα την αιτία θανάτου, απλά έγραψαν αιφνίδιος θάνατος οι γιατροί. Είχε ένα ιστορικό βέβαια το παιδί, τον Απρίλιο μπήκε στο Καραμανδάνειο είχε πόνους στο στομάχι της κι εκεί έπαθε την πρώτη ανακοπή. Έμεινε ανάπηρη σε μεγάλο βαθμό. Την προηγούμενη εβδομάδα έκανε μία μαγνητική εγκεφάλου εδώ στο νοσοκομείο του Ρίου και εκεί άρχισαν τα προβλήματα∙ έκανε δύο επεισόδια, δύο καρδιακά επεισόδια επειδή πριν είχε απινιδωτή  και το Σάββατο έφυγε. Τώρα τι συνέβη και πώς ξεκίνησε αυτό δεν μπορώ να το καταλάβω», είπε στο Mega.

Η ιατροδικαστική έκθεση έγινε γνωστή το βράδυ της Τρίτης και έδειξε πως ο θάνατος της 9χρονης Τζωρτζίνας προήλθε από ανακοπή καρδιάς. Ωστόσο, σύμφωνα με την εφημερίδα Πελοπόννησος, τα αίτια που προκάλεσαν την καρδιακή ανακοπή δεν μπορούν να διευκρινιστούν. Έτσι αναμένονται τα αποτελέσματα των ιστολογικών εξετάσεων. 

Σήμερα η οικογένεια αναμένεται να αποχαιρετήσει το 9χρονο αγγελούδι στον Ιερό Ναό Αγίου Ελευθερίου Πατρών, ενώ η ταφή θα γίνει στο Κοιμητήριο Συχαινών. 

Μητέρα Τζωρτζίνας: «Αντέχω μέχρι να την αποχαιρετήσω»

Η ιστοσελίδα pelop.gr δημοσίευσε έναν συγκλονιστικό διάλογο με τη μητέρα της 9χρονης.

-Αντέχεις;
«Φυσικά και αντέχω, μέχρι να την αποχαιρετήσω… Το μετά αβέβαιο…».

-Ο πατέρας;
«Βράχος και αυτός μέχρι την τελετή…».

-Και μετά βράχοι και οι δυο σας. Γιατί κάποιος πρέπει να πηγαίνει στα κορίτσια, να τους μιλάει. Να ανάβει το καντήλι….
«Σωστά…».

Πάτρα: Σε γενετικούς παράγοντες αναζητούνται οι απαντήσεις

Πλέον οι επιστήμονες αναζητούν τις απαντήσεις σε γενετικούς παράγοντες που πιθανόν να συνέβαλαν, ώστε να «φύγουν» και τα τρία παιδιά από τη ζωή. Όμως ο παππούς είναι πεπεισμένος ότι η αιτία των θανάτων δεν είναι κληρονομική. 

«Κληρονομικό δεν είναι γιατί είναι τρεις διαφορετικοί θάνατοι. Η μία ήταν λευχαιμία, ή άλλη αγεννεσία του φλεβόκομπου και τώρα ακόμα δεν έχουμε βρει τα αίτια, γράφουν αιφνίδιος θάνατος. Η καρδιά της θα βγει θα εξεταστεί και θα έχουμε αποτελέσματα τουλάχιστον να μπορέσουν να σωθούν και κάποια άλλα παιδιά», είπε.

Οι γιατροί θα στείλουν στο εξωτερικό όργανα του παιδιού, ώστε να διενεργηθεί δεύτερος γενετικός έλεγχος, αφού ο πρώτος που είχε γίνει στην οικογένεια δεν είχε δείξει κάτι. 

«Ο γονέας μπορεί να έχει κάτι και να μην του κάνει πρόβλημα αλλά να το περάσει στο παιδί και να κάνει. Θέλει μελέτη γονιδιώματος όλη η οικογένεια», τόνισε η καθηγήτρια Ιατρικής Γενετικής του ΕΚΠΑ, Ελένη Φρυσίρα.

Στο μεταξύ, μέχρι να δοθούν οι απαντήσεις, η οικογένεια ζει σε μια βασανιστική πραγματικότητα, γεμάτη αμφιβολίες και αναπάντητα ερωτήματα. 

«Δεν ξέρουμε την αιτία και τι έχει γίνει και δεν ξέρουν και τα γονιδιακά, δεν έχει βγει κάτι που να μας λέει κάντε ένα παιδί ή μην κάνετε ένα παιδί» πρόσθεσε ο παππούς.

Γενετιστές εκτιμούν πως συχνά πίσω από τέτοιες τραγωδίες κρύβεται το DNA και ο έλεγχος μπορεί να αποκαλύψει από πριν κινδύνους και να υποδείξει ειδική φαρμακευτική αγωγή που θα μπορέσει να αντιμετωπίσει τους κινδύνους αυτούς. 

Δυστυχώς ο προγεννητικός έλεγχος δε συνταγογραφείται και είναι ιδιαίτερα ακριβός. Όμως μπορεί να δώσει λύσεις, καθώς ανά 100.000 παιδιά τα 1.000 θα έχουν κάποιο γενετικό πρόβλημα σοβαρότερο ή πιο ελαφρύ.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top