«Καλλιστώ»: Δεν υπάρχει «Μονόλυκος» που επιτέθηκε σε σκύλους στον Διόνυσο

Διευκρινίσεις από την περιβαλλοντική οργάνωση για τον λύκο

Ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star για την επίθεση σε σκυλιά στον Διόνυσο (30/1)

Τέλος στις φήμες για την ύπαρξη «Μονόλυκου» στην περιοχή του Διoνύσου βάζει η περιβαλλοντική οργάνωση «Καλλιστώ».

Τις τελευταίες ώρες υπάρχουν μαρτυρίες κατοίκων ότι λύκοι κατέβηκαν μέχρι τις αυλές σπιτιών του Διονύσου. Η εικόνα κατασπαραγμένων σκυλιών στην περιοχή ήταν η αφορμή για την ύπαρξη «Μονόλυκου» στο προάστιο της Αττικής.

Διόνυσος: Λύκοι κατασπάραξαν σκύλους

«Δεν υπάρχει "Μονόλυκος", το είδος δηλαδή λύκου που κάποιοι "βάφτισαν" ως τον δράστη των επιθέσεων σε δύο σκυλιά στον Διόνυσο. Στην Ελλάδα ζει ο γκρίζος λύκος (Canis lupus) και δεν υπάρχει πουθενά είδος που να λέγεται "Μονόλυκος", πρόκειται για νεολογισμό», ξεκαθάρισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υπεύθυνος επικοινωνίας της οργάνωσης «Καλλιστώ» Γιώργος Θεοδωρίδης.

Σύμφωνα, μάλιστα, με τον κ. Θεοδωρίδη, πρέπει να διερευνηθεί αν όντως ήταν λύκος το ζώο που επιτέθηκε στα σκυλιά.

Δε γνωρίζουμε με σιγουριά τι μπορεί να είναι, ίσως επρόκειτο και για σκυλιά και γι' αυτό απαιτείται επόπτευση της περιοχής με κάμερες και επιστημονικές αποδείξεις.

Ακόμα, διευκρινίζει ότι ο λύκος ζει είτε μόνος είτε σε αγέλες, γεγονός που δεν καθορίζει τον τρόπο συμπεριφοράς του, που πολλοί θέλουν να τού προσδώσουν ανθρώπινα χαρακτηριστικά. «Το ότι μπορεί κάποιος λύκος να ζει μόνος, δεν σημαίνει ότι είναι πιο δυνατός και επιθετικός, σαν ένα είδος μοναχικού τιμωρού ή εκδικητή που μας αρέσει να βλέπουμε στις ταινίες», πρόσθεσε.

«Αυτό που απαιτείται», συνεχίζει, «είναι να γίνει αυτοψία κτηνιατρική, να ληφθεί υλικό (σάλιο) από τα νεκρά σκυλιά και γενικότερα, να συλλεχθούν όλα τα απαραίτητα στοιχεία για να παρθούν τα ανάλογα μέτρα».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top