Διόνυσος: Λύκοι κατασπάραξαν σκύλους

Ανησυχία για την εμφάνισή τους σε κατοικημένη περιοχή

Ανησυχία επικρατεί μεταξύ των κατοίκων του Διονύσου από την επίθεση λύκων σε σκύλους στην περιοχή. 

Μέσα από το Facebook, εθελοντές της Πολιτικής Προστασίας έκαναν γνωστή την επίθεση, αναρτώντας φωτογραφίες των νεκρών σκύλων, που είχαν σοβαρά και βαριά τραύματα στην κοιλιακή χώρα. 

«Υπάρχουν μαρτυρίες σοβαρών συμπολιτών μας, ότι στην περιοχή μας έχουν δει λύκο. Σας εφιστούμε την προσοχή σας, στους περιπάτους σας στο δάσος και κυρίως όταν έχετε μαζί σας το κατοικίδιο σας», ανέφεραν στην ανάρτησή τους. 

Όπως έγινε γνωστό ένα από τα σκυλιά που δέχθηκε επίθεση βρισκόταν σε περιφραγμένο οικόπεδο, όπου δεν βρέθηκαν ίχνη από πατημασιές αγριογούρουνου, ούτε και ζημιές στην περίφραξη.

«Κάτι μπήκε πηδώντας από πάνω. Τα ίχνη είναι μπερδεμένα με των σκύλων», ανέφεραν επίσης οι εθελοντές. 

Παράλληλα, τις προηγούμενες μέρε ο Φιλοζωικός Σύλλογος Διονύσου έκανε ανάρτηση για πιθανή επίθεση λύκου σε δύο αδέσποτα σκυλιά που βρέθηκαν νεκρά και μερικώς φαγωμένα πολύ ψηλά στην ίδια περιοχή. 

Κάτοικοι έχουν δηλώσει ότι έχουν δει λύκους κοντά στα σπίτια τους, εκτιμώντας ότι ήρθαν τόσο κοντά σε κατοικημένες περιοχές λόγω του χιονιού που έπεσε τις προηγούμενες μέρες. 

Ο Δημήτρης Πιτιανούδης, Πρόεδρος Συλλόγου Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας Διονύσου, ανέφερε ότι τα περιστατικά είναι δύο και έλαβαν χώρα τις ημέρες του χιονιά.

«Υπάρχουν τρεις μαρτυρίες κατοίκων ότι είδαν λύκο, αλλά δεν δώσαμε βάση. Λέγαμε ότι ίσως το μπέρδεψαν με κάποιον σκύλο, όπως έγινε στη Νέα Ερυθραία. Αλλά η μία μαρτυρία ήταν από κτηνίατρο, που δύσκολα θα μπέρδευε ένα λύκο», είπε και στη συνέχεια εξήγησε:

«Ο λύκος συνήθως είναι σε αγέλες, οι οποίοι κυνηγούν όλοι μαζί. Έχει παρατηρηθεί το φαινόμενο κάποιος λύκος να μην εντάσσεται σε ομάδα, να ξεκόβει από την αγέλη και να τα βγάζει πέρα μόνος του. Το δασαρχείο λέει ότι ο μονόλυκος κυνηγάει μόνος του και κάνει μεγάλο άλμα, τρία μέτρα».

Πρόσθεσε ακόμα ότι λύκος είχε να εμφανιστεί στην Αττική για πάνω από 30 χρόνια, ενώ σήμερα θα συνεδριάσει το δασαρχείο Πεντέλης και θα ενημερώσει τους κατοίκους για το τι πρέπει να κάνουν από εδώ και πέρα για να προφυλαχθούν. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top