Κορωνοϊός: Αναβολή των εμβολιασμών λόγω κακοκαιρίας

Οι πολίτες θα μπορούν να επαναπρογραμματίσουν το ραντεβού τους

Όπως δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Pfizer, Αλμπέρτ Μπουρλά, «Καλύτερα ένα εμβόλιο ετησίως κι όχι συχνές δόσεις»

Λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων που πλήττουν την Αττική και την Εύβοια, τα εμβολιαστικά κέντρα των δύο αυτών νομών δεν θα λειτουργήσουν από σήμερα στις 15:00 καθώς και όλη την αυριανή ημέρα.

Μπουρλά: «Καλύτερα ένα εμβόλιο ετησίως κι όχι συχνές δόσεις»

Λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων που πλήττουν την Αττική και την Εύβοια, τα εμβολιαστικά κέντρα των δύο αυτών νομών δεν θα λειτουργήσουν σήμερα και αύριο

Οι πολίτες θα μπορούν να επαναπρογραμματίσουν και να πραγματοποιήσουν άμεσα το εμβολιασμό τους, καθώς υπάρχουν διαθέσιμα ραντεβού.

Όπως ενημέρωσε ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας, Μάριος Θεμιστοκλέους, οι πολίτες που έχουν κλείσει ραντεβού για σήμερα και αύριο, θα λάβουν ενημερωτικό SMS στο κινητό τηλέφωνο που είχαν δηλώσει όταν έκλεισαν το ραντεβού, με το οποίο θα ενημερωθούν ότι λόγω των έκτακτων καιρικών συνθηκών, τα εμβολιαστικά κέντρα παραμένουν κλειστά και μπορούν να επαναπρογραμματίσουν το ραντεβού τους.

Για τον νομό της Αττικής, αυτό αφορά περίπου 40.000 πολίτες και τα διαθέσιμα ραντεβού από την Τετάρτη έως την Κυριακή ξεπερνούν τις 85.000.

Στην Εύβοια, τα ραντεβού για αυτές τις δύο αυτές ημέρες αφορούν 2.500 πολίτες και τα διαθέσιμα ραντεβού από την Τετάρτη έως την Κυριακή ξεπερνούν τις 2.500. 

Έτσι, λοιπόν, οι πολίτες μπορούν να επαναπρογραμματίσουν τα ραντεβού τους τις επόμενες ημέρες, την ώρα που τους εξυπηρετεί. 

Όσον αφορά τα παιδιατρικά εμβόλια, ήδη από εχθές ανεστάλησαν οι εμβολιασμοί στο Γενικό Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης και επαναπρογραμματίστηκαν για την Πέμπτη 27/1 και για την Παρασκευή 28/1.

Σχετικά με τα υπόλοιπα παιδιατρικά εμβόλια, για τα οποία δεν υπάρχουν διαθέσιμα ραντεβού έτσι ώστε να επαναπρογραμματιστούν από τους γονείς, επεξεργαζόμαστε λύση την οποία θα ανακοινώσουμε τις επόμενες ώρες.

«Σε διάφορες άλλες περιοχές της χώρας που ενδεχομένως παρατηρηθούν προβλήματα εξαιτίας της κακοκαιρίας, οι πολίτες μπορούν να ακυρώσουν το ραντεβού τους στο σύστημα και να επαναπρογραμματίσουν ένα νέο ραντεβού τις επόμενες ημέρες», εξήγησε ο κ. Θεμιστοκλέους.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top