Μπουρλά: «Καλύτερα ένα εμβόλιο ετησίως κι όχι συχνές δόσεις»

Το εμβόλιο της Pfizer είναι αποτελεσματικό έναντι της σοβαρής νόσησης

Ένα ετήσιο εμβόλιο κατά του κορωνοϊού θα ήταν προτιμότερο από τις συχνότερες αναμνηστικές δόσεις για την καταπολέμηση της πανδημίας δήλωσε χθες ο Διευθύνων Σύμβουλος της Pfizer, Αλμπέρτ Μπουρλά. 

Moderna vs Pfizer: Ποιo εμβόλιο προστατεύει καλύτερα έναντι του κορωνοϊού

Όπως είπε σε συνέντευξή του στο ισραηλινό κανάλι N12 News το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech έχει αποδειχθεί αποτελεσματικό έναντι σοβαρής νόσησης και θανάτου από την παραλλαγή Όμικρον, αλλά λιγότερο αποτελεσματικό στην πρόληψη της μετάδοσης. 

«Δεν είναι ένα καλό σενάριο η χορήγηση αναμνηστικών δόσεων κάθε 4 – 5 μήνες σε τακτική βάση. Αυτό που ελπίζω είναι ότι θα έχουμε ένα εμβόλιο που θα πρέπει να κάνει κάποιος μια φορά τον χρόνο», είπε και πρόσθεσε:

Τα ποσοστά εμβολιασμού στην Ελλάδα - Πλησιάζουμε τον μέσο όρο της Ε.Ε.;

«Μία φορά το χρόνο - είναι πιο εύκολο να πείσεις τους ανθρώπους να το κάνουν. Είναι πιο εύκολο για τους ανθρώπους να θυμούνται. Έτσι, από την άποψη της δημόσιας υγείας, είναι μια ιδανική κατάσταση. Ψάχνουμε να δούμε αν μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα εμβόλιο που να καλύπτει την Όμικρον και να μην ξεχνά τις άλλες παραλλαγές και αυτό θα μπορούσε να είναι μια λύση».

Εκτίμησε τέλος ότι η Pfizer θα είναι έτοιμη να υποβάλει αίτηση αδειοδότησης για ένα τέτοιο εμβόλιο τον Μάρτιο. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top