Κορωνοϊός: «Δεν υπάρχει ανοσία της αγέλης. Θα ξανακολλήσουν όσοι νόσησαν»

Μαγιορκίνης: «Ήταν μια ελπίδα των ειδικών»

Τι είπε ο Γκίκας Μαγιορκίνης για την ανοσία της αγέλης - Πηγή/βίντεο: Open

Η περίφημη ανοσία της αγέλης φαίνεται ότι δεν θα επιτευχθεί. Σύμφωνα, μάλιστα, με τον επίκουρο καθηγητή Επιδημιολογίας και μέλος της επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Γκίκα Μαγιορκίνη πρόκειται για μία ελπίδα που είχαν αρχικά οι ειδικοί. 

Κορωνοϊός: Πότε μπορεί κάποιος να ξανακολλήσει Όμικρον

«Η αποστειρωτική ανοσία στον κορωνοϊό δεν είναι κάτι εφικτό, ούτε διαρκές», είπε ο κ. Μαγιορκίνης μιλώντας στο OPEN, επισημαίνοντας, μάλιστα, ότι κάποιος που έχει νοσήσει με κορωνοϊό, μπορεί να ξανακολλήσει τρεις – τέσσερις μήνες μετά.

ΠΟΥ: Ο κορωνοϊός θα παραμείνει επικίνδυνος ακόμη και σε ενδημικό στάδιο

Δεν είναι εφικτό ούτε από τα χαρακτηριστικά της νόσου, και λόγω της υψηλής μεταδοτικότητας ιδίως με την Όμικρον να επιτευχθεί αυτό το ποσοστό της αποστειρωτικής ανοσίας που πρέπει να επιτευχθεί στον πληθυσμό», συνέχισε και εξήγησε ότι το ποσοστό αυτό είναι πάνω από 90%.

Μαγιορκίνης: «Οι εμβολιασμένοι με δύο δόσεις έχουν μικρότερο κίνδυνο για νοσηλεία»

Ο κ. Μαγιορκίνης τόνισε, ακόμα, ότι και οι εμβολιασμένοι με δύο δόσεις, έχουν μικρότερη πιθανότητα για νοσηλεία, τονίζοντας παράλληλα ότι τα εμβόλια έχουν αποδειχθεί αποτελεσματικά ως προς τον κίνδυνο για νοσηλεία ή θάνατο, ακόμα και απέναντι στην Όμικρον.

«Μετά από δύο – τρεις μήνες, είτε έχεις εμβολιαστεί, είτε έχεις νοσήσει, η πιθανότητα να κολλήσεις, αλλά ελαφριά, ανεβαίνει πάνω από 50%, αν και εφ’όσον έλθεις σε επαφή με τον ιό», πρόσθεσε.

Τέλος, αναφερόμενος στις συνθήκες με τις οποίες θα κάνουμε φέτος Πάσχα, ο καθηγητής τόνισε ότι θα είναι «σε καλύτερο επίπεδο από το περσινό».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top