Καιρός: Ξεκινά η νέα ψυχρή εισβολή - Έρχονται χιόνια στο κέντρο της Αθήνας

Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν τις επόμενες ώρες

Η πρόγνωση του καιρού για την Τρίτη 18 Ιανουαρίου 

Μετά την κακοκαιρία «Διομήδης» που έφερε πολικές θερμοκρασίες και χιόνια σε μεγάλο μέρος της χώρας, η κάθοδος ψυχρών αερίων μαζών αναμένεται να συνεχιστεί κατά κύματα και κατά τη διάρκεια της νέας εβδομάδας.

Καιρός: Νέες ψυχρές εισβολές φέρνουν χιόνια και στην Αττική

Σύμφωνα με την πρόγνωση καιρού του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo, οι πιθανότητες είναι αυξημένες ώστε η ψυχρή εισβολή που θα εκδηλωθεί το Σαββατοκύριακο 22-23/01, να είναι εντονότερη, καθώς θα μεταφέρει θαλάσσιες πολικές αέριες μάζες.

Δείτε καθημερινά την πρόγνωση του καιρού από το Star, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Το πρώτο κύμα της ψυχρής εισβολής ξεκινά από σήμερα Τρίτη και συνεχίζεται κυρίως την Τετάρτη, όπου δεν αποκλείονται ασθενείς χιονοπτώσεις στην Αττική σε πολύ χαμηλά υψόμετρα στα βορειοανατολικά του νομού.

καιρός

Μάλιστα, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Κλέαρχο Μαρουσάκη, ο υδράργυρος ενδέχεται να «φλερτάρει» και με τους -15° με -18° στη βόρεια Ελλάδα, ενώ δεν αποκλείεται να δούμε χιόνια μέχρι και το κέντρο της Αθήνας!

Ακόμα, αναμένονται πρόσκαιρα φαινόμενα στην Ανατολική και Νότια Ελλάδα, μεταξύ των οποίων παροδικές χιονοπτώσεις σε περιοχές της Εύβοιας και της Ανατολικής Στερεάς με σχετικά χαμηλό υψόμετρο.

Από το Σάββατο 22/01 ενδέχεται να εκδηλωθεί μια τρίτη, ακόμα ισχυρότερη ψυχρή εισβολή η οποία εμφανίζει αυξημένες πιθανότητες να δώσει χιονοπτώσεις ακόμα και σε πεδινά τμήματα.

καιρός Ελλαδα

Ο αεροχείμαρος φέρνει τις ψυχρές αέριες μάζες

Ο αεροχείμαρος είναι ένα ισχυρό ρεύμα αέρα σε ύψος περίπου 10 χιλιομέτρων από την επιφάνεια της Γης με κίνηση από τα δυτικά προς τα ανατολικά.

Η κίνηση του αεροχειμάρου καθορίζει τη δημιουργία και τη κίνηση των βαρομετρικών συστημάτων. 

Τις τελευταίες ημέρες, ο πολικός αεροχείμαρος, κατευθυνόμενος από τον Καναδά προς την Ευρώπη, έχει εκτοπιστεί βορειότερα από την μέση κλιματική του θέση στην περιοχή της Δυτικής Ευρώπης.

καιρός Χιόνια

Η πρόγνωση του καιρού την Τρίτη 18/1 σε όλη τη χώρα

Για σήμερα Τρίτη, 18 Ιανουαρίου 2022 στα νησιά του Νοτίου Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη αναμένονται τοπικές βροχές και πιθανές καταιγίδες στα Δωδεκάνησα όπου υπάρχει μικρή πιθανότητα για τοπικές χαλαζοπτώσεις μικρού μεγέθους.

Στην υπόλοιπη χώρα αρχικά θα υπάρχουν πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα για τοπικές βροχές στα κεντρικά και βόρεια και μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας μετά το μεσημέρι. Τις νυχτερινές και πρώτες πρωινές ώρες στα ηπειρωτικά θα σημειωθεί παγετός.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί:

  • στη Δυτική Μακεδονία από -10 έως 4 βαθμούς
  • στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από -11 έως 10
  • στην Ήπειρο από -5 έως 13 βαθμούς
  • στη Θεσσαλία από -5 έως 10
  • στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από -4 έως 13
  • στα νησιά του Ιονίου από 6 έως 14 βαθμούς
  • στα νησιά του Βορείου Αιγαίου από -1 έως 8 βαθμούς
  • στα υπόλοιπα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη από 1 έως 15 βαθμούς Κελσίου

Οι άνεμοι γενικά βόρειοι με εντάσεις έως 7 μποφόρ στο Αιγαίο και έως 6 μποφόρ στο Ιόνιο.

Στην Αττική περιμένουμε λίγες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί-βόρειοι με εντάσεις έως 4-5 μποφόρ και πρόσκαιρα στα ανατολικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 1 έως 10 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε ηλιοφάνεια με παροδικά αυξημένες νεφώσεις τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί με εντάσεις έως 4 μποφόρ και πρόσκαιρα στο Θερμαϊκό έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία στην πόλη της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από 1 έως 7 βαθμούς.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top