Χαλάνδρι: Συγκλονίζει ο αστυνομικός που πήρε το μωρό στην αγκαλιά του

Το δύο μηνών κοριτσάκι βρέθηκε μέσα σε σακ βουαγιάζ

Οι κάτοικοι στην μικρή γειτονιά του Χαλανδρίου, δυο μέρες μετά τον εντοπισμό του βρέφους μέσα σε σακ βουαγιάζ σε παιδική χαρά της περιοχής, είναι ακόμα συγκλονισμένοι.

Εγκατέλειψαν βρέφος στο Χαλάνδρι - Βρέθηκε μέσα σε σακ βουαγιάζ

Εκεί όπου σήμερα έπαιζαν μικρά παιδιά, ο άνθρωπος που καταγράφηκε από μια κάμερα του σπιτιού του ευρωβουλευτή της ΝΔ Βαγγέλη Μεϊμαράκη, άφηνε το σακ βουαγιάζ με το μόλις δύο ετών κοριτσάκι.

Το μωράκι εντοπίστηκε από υπάλληλο φρουράς. Πλησίασε το σημείο και διαπίστωσε πως μέσα στο σακίδιο που ήταν μισάνοιχτο βρισκόταν ένα βρέφος που κοιμόταν ήρεμα. 

Στο σημείο έφτασαν άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ, πήραν το μωρό στην αγκαλιά τους και το μετέφεραν στο νοσοκομείο Παίδων Αγία Σοφία. Ο αστυνομικός που το μετέφερε στο νοσοκομείο περιέγραψε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star τις συγκινητικές στιγμές που έζησαν με το μικρό μωράκι:

Φορούσε απλά ρουχαλάκι. Ήταν εντός του σακιδίου. Ο συνάδελφος είχε κλειστό το σακίδιο, όσο γινόταν, για να το προστατεύσει από το ψύχος.

«Το να σέβεσαι την ανθρώπινη ζωή είναι θεμελιώδες. Δεν χρειάζεται ούτε να έχεις παιδιά, ούτε τίποτα άλλο. Πολλοί συνάδελφοι είναι γονείς, αλλά σίγουρα το να βλέπεις ένα μωράκι που μόλις έχει έρθει στη ζωή να εκτίθεται σε μια σκληρή πραγματικότητα, και αντί να εκτεθεί στη ζεστασιά που θα έπρεπε, να αντιμετωπίζει το ψύχος των καιρικών συνθήκων, είναι κάτι πολύ άσχημο», είπε χαρακτηριστικά ο Υπαστυνόμος Β’ Ομάδας ΔΙΑΣ Νίκος Γκόλιας.

Οι έρευνες των αστυνομικών συνεχίζονται προκειμένου να εντοπίσουν τον άνθρωπο που άφησε μέσα στο κρύο το δύο μηνών μωράκι.

Εξετάζουν καρέ καρέ το βιντεοληπτικό υλικό από τα γειτονικά σπίτια, ενώ στα εγκληματολογικά εργαστήρια θα εξεταστούν για τυχόν εντοπισμό γενετικού υλικού τα ρούχα του μωρού, αλλά και το σακ βουαγιάζ.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top