Πρόγνωση καιρού: Μετά τον ήλιο, έρχονται βροχές και κρύο

Αλλάζει το σκηνικό από το σαββατοκύριακο

Από αύριο αρχίζει να αλλάζει στο σκηνικό καιρού.

Η αλλαγή του καιρού προς το… «πιο χειμωνιάτικο» θα γίνει πρώτα στη Δυτική Ελλάδα.

Αυτό θα αρχίσει να φαίνεται περισσότερο από το απόγευμα της Παρασκευής 7 Ιανουαρίου 2022, όπου θα δυναμώσουν οι βροχές και οι καταιγίδες στη Δυτική Ελλάδα και θα επεκταθούν στην Ανατολική Ελλάδα.

Γενικότερα, παρατηρώντας την κίνηση των συστημάτων για την ερχόμενη εβδομάδα, βλέπουμε ότι διαδοχικά, τέτοια χαμηλά θα έρχονται από την κεντρική Μεσόγειο.

«Θα έχουμε μια παρατεταμένη κακοκαιρία, φυσιολογική για την εποχή. Θα έχουμε αρκετά ύψη βροχής, όπως ήταν και ο Δεκέμβριος», τονίζει στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, o διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου της ΕΜΥ, Θοδωρής Κολυδάς.

Παράλληλα, από εβδομάδα θα αρχίσει να πέφτει και η θερμοκρασία, η οποία θα επανέλθει σε κανονικά επίπεδα για την εποχή.

Η πρόγνωση του καιρού για αύριο, Παρασκευή 7 Ιανουαρίου 2022

Νεφώσεις με τοπικές βροχές στα δυτικά, τα νότια, τη Θράκη και το ανατολικό Αιγαίο και βαθμιαία και στην υπόλοιπη χώρα.

Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στο Ιόνιο και το βορειοανατολικό Αιγαίο. Τα φαινόμενα από το απόγευμα στα δυτικά θα ενταθούν. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά.

Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη τις πρωινές ώρες και θα σχηματιστούν τοπικές ομίχλες κυρίως στα βόρεια ηπειρωτικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ, γρήγορα στα βορειοανατολικά θα στραφούν σε βορειοανατολικούς με την ίδια ένταση.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση και στα βόρεια θα φτάσει τους 14 βαθμούς, στις υπόλοιπες περιοχές τους 16 και στην ανατολική νησιωτική χώρα τους 17 βαθμούς Κελσίου.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top