Λειβαδιά: Έφαγε στο «τραπέζι του θανάτου» και γέννησε πρόωρα

Ποινή κάθειρξης 39 ετών επιβλήθηκε στην ιδιοκτήτρια ταβέρνας

Σε μια πρωτοφανή απόφαση για τα ελληνικά δεδομένα προχώρησε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Λειβαδιάς για το «τραπέζι θανάτου» στη Λειβαδιά. Η Δικαιοσύνη αποφάνθηκε την επιβολή ποινής φυλάκισης 39 χρόνων στην ιδιοκτήτρια της ταβέρνας, για τον θάνατο ενός και τις σωματικές βλάβες 77 ατόμων, μετά από τροφική δηλητηρίαση. 

Λειβαδιά: Τι λέει η σύζυγος του θύματος από το «τραπέζι του θανάτου»

Η απόφαση έχει ανασταλτικό χαρακτήρα μέχρι την Έφεση. Ο δικηγόρος της ιδιοκτήτριας της ταβέρνας, Κουτσούμπας Ανδρέας, υποστήριξε στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» ότι «είναι σε αμφιβολία το αν το μικρόβιο της σαλμονέλας προήλθε από εδέσματα της συγκεκριμένης ταβέρνας ή από τρίτα, τα οποία είχαν φέρει οι διοργανωτές της εκδήλωσης».

Υπενθυμίζεται ότι σε τραπέζι βάπτισης που έγινε τον Ιούνιο του 2016, στην παραλία Διστόμου στα Άσπρα Σπίτια Βοιωτίας, ένας 55χρονος έχασε τη ζωή του κι άλλοι 77 καλεσμένοι έπαθαν τροφική δηλητηρίαση εξαιτίας κατανάλωσης πιάτου με τυρί που είχε σαλμονέλα.

Τραπέζι βάφτισης στη Λειβαδιά: Έγκυος γέννησε πρόωρα εξαιτίας της σαλμονέλας

Ανάμεσα στους ασθενείς που έπαθαν δηλητηρίαση ήταν και δύο έγκυες. Η μία οδηγήθηκε σε μαιευτική κλινική εσπευσμένα κι ενώ ήταν στον έβδομο μήνα της κύησης της υποχρεώθηκε σε καισαρική τομή για να σωθεί η ζωή του μωρού αλλά και της ίδιας.

«Εμφάνισα έντονα συμπτώματα με πυρετό και διάρροια. Επικοινώνησα με τον γιατρό μου. Στην αρχή δεν ξέραμε τι είναι, αλλά είχαμε καταλάβει ότι κάτι είχε συμβεί στο τραπέζι» εξήγησε στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» η κοπέλα που γέννησε πρόωρα.

«Πήγα στο μαιευτήριο και μου έκαναν εισαγωγή. Τα πράγματα δεν πήγαιναν καλά, έπεφταν οι παλμοί του μωρού. Το μωράκι μου γεννήθηκε στις 31 εβδομάδες κι έμεινε 40 μέρες στην εντατική. Ακούστηκε ότι ήταν σαλμονέλα αλλά ήταν κι άλλο μικρόβιο: σαλμονέλα και σιγκέλα. Εγώ ταλαιπωρούμαι ακόμα από αυτό που πέρασα» κατέληξε η ίδια.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top