Μαγιορκίνης: «Θέμα χρόνου η επέλαση της μετάλλαξης Όμικρον στην Ελλάδα»

Σε ύφεση η πανδημία στη χώρα - Ο αριθμός των ατόμων στις ΜΕΘ αυξήθηκε 8%

Για την εξέλιξη του κορωνοϊού στη χώρα μίλησε σήμερα ο Επίκουρος Καθηγητής Επιδημιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Γκίκας Μαγιορκίνης.

Εμβόλιο: Ανοίγει την Παρασκεύη η πλατφόρμα για τα παιδιά 5-11 ετών

Ο καθηγητής Επιδημιολογίας επισήμανε πως την τελευταία εβδομάδα η πανδημία έδειξε σημαντική βελτίωση. 

Κορωνοϊός: 5.523 νέα κρούσματα σήμερα - 708 διασωληνωμένοι

«Καταγράφηκαν 11% λιγότερες διαγνώσεις, ενώ μικρή επιδείνωση 3% έδειξε ο αριθμός των θανάτων. Η πίεση στο ΕΣΥ παραμένει. Ο αριθμός των ατόμων στις ΜΕΘ αυξήθηκε κατά 8%, ωστόσο ο αριθμός των εισαγωγών μειώθηκε κατά 8%». 

Θέμα χρόνου η επέλαση της μετάλλαξης Όμικρον στην Ελλάδα

Ο Γκίκας Μαγιορκίνης αναφέρθηκε στην μετάλλαξη Όμικρον, δηλώνοντας πως είναι «θέμα χρόνου» η επέλαση της μετάλλαξης Όμικρον στη χώρα. 

Μετάλλαξη Όμικρον: Το δερματικό σύμπτωμα που εμφανίζεται σε παιδιά

«Τα εμβόλια φαίνεται ότι καλύπτουν τη μετάλλαξη. Προς το παρόν, υπάρχει χάσμα μεταξύ κρουσμάτων, νοσηλειών και θανάτων στο ζήτημα της Όμικρον. Οι αρχές βρίσκονται σε αναμονή για τις εξελίξεις, κυρίως σε χώρες με υψηλότερη εμβολιαστική κάλυψη όπως η Βρετανία, όπου τα κρούσματα με Όμικρον διπλασιάζονται κάθε ημέρα» είπε ο καθηγητής επιδημιολογίας. 

Η πορεία της πανδημίας σε παγκόσμιο επίπεδο

Μέχρι σήμερα έχουν καταγραφεί 268 εκατομμύρια μολύνσεις και περισσότεροι από 5,3 εκατομμύρια θάνατοι με νόσο Covid-19 σε παγκόσμια κλίμακα. Οι νέες διαγνώσεις αυξήθηκαν κατά 8% εντός της τελευταίας εβδομάδας και καταγράφηκαν περίπου 618.000 διαγνώσεις ανά ημέρα. Ο ρυθμός των θανάτων παρουσίασε μείωση κατά 2% και καταγράφηκαν περίπου 7.150 θάνατοι ανά ημέρα. 

Ποια είναι η καλύτερη ώρα για να κάνουμε το εμβόλιο του κορωνοϊού

Στην Ευρώπη η επιδημία συνεχίζει να επιδεινώνεται για ενδέκατη εβδομάδα, ωστόσο υπάρχουν σαφή σημεία σταθεροποίησης. Πιο συγκεκριμένα ο ρυθμός των νέων διαγνώσεων παρουσιάζει αύξηση 2%, ενώ ο ρυθμός των θανάτων παρουσίασε ελάχιστη μείωση. Καταγράφηκαν 2,6 εκατ. διαγνώσεις και 26.800 θάνατοι εντός της τελευταίας εβδομάδας. Η εικόνα δείχνει σαφή σημεία επιπέδωσης της επιδημίας. Από τις 47 ευρωπαϊκές χώρες λιγότερες από τις μισές είχαν εικόνα επιδείνωσης.
 


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top