Λαμία: Η ανακοίνωση της οικογένειας της 14χρονης που έφυγε από κορωνοϊό

Είναι το τέταρτο παιδί στην Ελλάδα που πεθαίνει από επιπλοκές του κορωνοϊού

Νεκρή από κορωνοϊό 14χρονη στη Λαμία - Βίντεο από το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star

Συγκλονισμένη είναι η κοινή γνώμη από τον θάνατο της 14χρονης στη Λαμία από επιπλοκές που προκάλεσε στην υγεία της ο κορωνοϊός

Πρόκειται για το τέταρτο ανήλικό θύμα της πανδημίας στη χώρας μας, ενώ σήμερα αναμένεται να γίνει η νεκροψία-νεκροτομή από την Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πειραιά, ώστε να χυθεί άπλετο φως ως προς τα αίτια του θανάτου της μαθήτριας, που βύθισε στο πένθος την οικογένειά της. 

14χρονη Λαμία: Σήμερα οι απαντήσεις στο γιατί πέθανε η μαθήτρια

Παράλληλα, έχει διαταχθεί Ένορκη Διοικητική Εξέταση από τη διοίκηση της 5ης ΥΠΕ και προανάκριση από την Εισαγγελία. 

Λαμία 14χρονη: Η ανακοίνωση της οικογένειας

Μέσω της δικηγόρου της, Σοφίας Σταυράκη, η οικογένεια της μικρής ευχαριστεί τον κόσμο για την αμέριστη συμπαράστασή του και αναφέρει ότι έχει διορίσει τεχνικό σύμβουλο, για να συνδράμει στη διερεύνηση των αίτίων του θανάτου του παιδιού. 

Κορωνοϊός: Θρήνος για τον θάνατο της 14χρονης - Τι έδειξαν οι εξετάσεις της

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:

«Ως νόμιμη εκπρόσωπος και Πληρεξούσια Δικηγόρος της οικογένειας της αδικοχαμένης 14χρονης, που απεβίωσε την 04/12/2021 στο Γ.Ν Λαμίας,  έχω να ανακοινώσω τα ακολουθα: 

1. Η οικογένεια ευχαριστεί τον κόσμο για την αμέριστη συμπαράστασή του στο βαρύτατο πένθος της.
2. Δεν επιθυμεί στην παρούσα χρονική στιγμή να προβεί σε καμία δήλωση ή συνέντευξη, καθόσον η υπόθεση διερευνάται, έπειτα από Εισαγγελική παραγγελία, και ζητά από κάθε μέσο μαζικής ενημέρωσης να σεβαστεί το βαρύτατο πένθος της.
3. Έχει δηλώσει παράσταση προς υποστήριξη οποιασδήποτε κατηγορίας ήθελε αποδοθεί κατά παντός υπαιτίου και έχει διορίσει τεχνικό σύμβουλο, προκειμένου να συνδράμει στη διερεύνηση των αιτιών θανάτου της πολυαγαπημένης τους θυγατέρας».

Λαμία: Η 14χρονη δεν είχε εμβολιαστεί

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας, η 14χρονη διαγνώστηκε με κορωνοϊό την περασμένη Δευτέρα, 29 Νοεμβρίου. 

Λαμία: Πέθανε 14χρονη που νοσούσε με κορωνοϊό

Το παιδί δεν είχε εμβολιαστεί, είχε ήπια συμπτώματα και ακολουθούσε φαρμακευτική αγωγή στο σπίτι. Το Σάββατο, όμως, η υγεία της επιδεινώθηκε ραγδαία και διακομίστηκε εσπευσμένα με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο, συνοδευόμενη από τους γονείς της. 

Οι γιατροί στα Επείγοντα διαπίστωσαν αδυναμία, καταβολή και συμπτώματα αφυδάτωσης. 

Έγινε εργαστηριακός και απεικονιστικός έλεγχος και οι γιατροί διέγνωσαν οξύ στεφανιαίο σύνδρομο.

Η κλινική της εικόνα ήταν βαρύτατη, με τους γιατρούς να καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για να αντιμετωπίσουν την κατάσταση και να επισπευσθεί η διακομιδή του στο νοσοκομείο Παίδων Αγία Σοφία στην Αθήνα. 

Δυστυχώς, το κορίτσι παρουσίασε καρδιοαναπνευστική ανακοπή και παρά την παρατεταμένη προσπάθεια καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης, έφυγε από τη ζωή το απόγευμα του Σαββάτου. 

Τέσσερα παιδιά έχουν πεθάνει από κορωνοϊό 

Η 14χρονη είναι το τέταρτο παιδί που χάνει τη ζωή του από κορωνοϊό. 

Στην ηλικιακή ομάδα 0 - 17 ετών από κορωνοϊό έχουν αποβιώσει τρία παιδιά, σε σύνολο 162.679 κρουσμάτων σε αυτές τις ηλικίες.

Και τα τρία θύματα μολύνθηκαν με κορωνοϊό, που τελικά τους στέρησε τη ζωή τους, τον περασμένο Μάρτιο και Απρίλιο, κατά το σφοδρό τρίτο κύμα, κι ενώ το εμβόλιο δεν ήταν ακόμη διαθέσιμο για τους ανηλίκους.

Το πρώτο παιδί που μολύνθηκε και κατέληξε ήταν ένα βρέφος στην Αττική. Το δεύτερο ήταν ένα 16χρονο κορίτσι από τη Θήβα, το οποίο έχασε τη ζωή του στο νοσοκομείο Παίδων τον Μάρτιο του 2021. 

Στις αρχές Απριλίου κατέληξε και ένα άλλο κορίτσι στο Παίδων, μέσα σε λίγες ώρες, με τη μητέρα του να έχει αναφέρει ως συμπτώματα διάρροια κι εμέτους το πρώτο 48ωρο και στη συνέχεια θωρακικό άλγος.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top