Κορωνοϊός: «Αναμνηστικές δόσεις κάθε 9 -12 μήνες»

Τι είπε για τον εμβολιασμό των παιδιών η Ματίνα Παγώνη

5.157 νέα κρούσματα και 88 θάνατους ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ το Σάββατο 4 Δεκεμβρίου

Για τις επιπλοκές που προκαλεί ο κορωνοϊός μίλησε η πρόεδρος της Ένωσης νοσοκομειακών γιατρών Αθήνα-Πειραιά, σημειώνοντας πως ο εν λόγω ιός δεν «κοιτά» ηλικίες. 

Γκάγκα: «Προϋπόθεση ο εμβολιασμός για την εξωσωματική»

Τρανταχτό παράδειγμα το 14χρονο κορίτσι από τη Λαμία, που υπέστη ανακοπή. ενώ νοσούσε με κορωνοϊό. «Η νόσος μπορεί να κάνει πολλές επιπλοκές. Επηρεάζει και τους πνεύμονες και την καρδιά και τον εγκέφαλο. Στην πλειοψηφία των περιπτώσεων η περικαρδίτιδα ξεπερνιέται, σε ποσοστό 95%-98%. Φυσικά, θα υπάρχει και περιστατικό που δεν μπορεί να τα καταφέρει, ακόμα και στις πιο απλές νόσου»  είπε η Ματίνα Παγώνη, μιλώντας στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Σήμερα».

Πρέπει να πάνε και τα παιδιά να εμβολιαστούν από 5 ετών και πάνω

Τον τελευταίο μήνα νοσούν πολλοί νέοι άνθρωποι. Εκτός από το 14χρονο κορίτσι, τρία βρέφη νοσηλεύονται με κορωνοϊό σε νοσοκομεία, εκ των οποίων το ένα διασωληνώμενο.

Κορωνοϊός: Τρία παιδιά και ένα βρέφος 15 ημερών στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου

Εμβόλιο: Για το διάστημα μεταξύ δεύτερης και τρίτης δόσης

Η πλατφόρμα για την τρίτη δόση έχει ήδη ανοίξει για όσους έχουν ολοκληρώσει τη δεύτερη δόση πριν από τρεις μήνες. Από κει και πέρα, όπως είπε η κ. Παγώνη το εμβόλιο μπορεί να επαναλαμβάνεται κάθε 9- 12 μήνες, όπως στη γρίπη, ανάλογα με το πότε θα αποφανθεί η Επιτροπή Εμβολιασμών.

Ερωτηθείσα γιατί αποφασίστηκε η χορήγηση της τρίτης δόσης στους τρεις μήνες, ανέφερε ότι «όταν κάνουμε και τις τρεις δόσεις μαζί δυναμώνουμε τόσο πολύ τον οργανισμό και για την Όμικρον. Ο ιός δεν πρόκειται να φύγει αν δεν εμβολιαστούμε», σχολίασε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ.

Αναφορικά με την αποτελεσματικότητα του εμβολίου έναντι της μετάλλαξης Όμικρον, τόνισε ότι είναι καθησυχαστικό το γεγονός ότι δεν καταγράφονται θάνατοι. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top