Πάπας Φραγκίσκος: Συγκινητικές στιγμές στη Λέσβο με τα προσφυγόπουλα

«Σε αγαπάμε», τού φώναζαν οι μετανάστες στο ΚΥΤ του Καρά Τεπέ

Συγκίνηση στη Λέσβο. Στο Καρά Τεπέ ο Πάπας Φραγκίσκος - Βίντεο από το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star

Στη Λέσβο, συνοδευόμενος από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου βρίσκεται ο Πάπας Φραγκίσκος

Πάπας Φραγκίσκος: Συγκίνηση όταν έψαλε το «Πάτερ Ημών» στα ελληνικά

Ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης, υποδέχτηκε στον προσωρινό Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Λέσβου, στον Καρά Τεπέ (Μαυροβούνι) της Μυτιλήνης, την Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου και τον Προκαθήμενο της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας Πάπα Φραγκίσκο, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα.

Πάπας Φραγκίσκος

Ο Ποντίφικας επισκέφτηκε το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης στο Καρά Τεπέ κατά την άφιξή του στο νησί. Χαιρέτησε τα παιδάκια που διαμένουν στο κέντρο υποδοχής, ενώ κάποιοι φώναζαν ότι τον αγαπούν. Συγκίνηση προκάλεσε ένα από τα παιδιά που έπεσε στην αγκαλιά του.

Πάπας - Λέσβος

Πάπας μετανάστες

Πάπας πρόσφυγες Καρά Τεπέ

Πάπας Φραγκίσκος στη Λέσβο: «Είμαι εδώ για να δω τα πρόσωπά σας»

«Είμαι εδώ για να δω τα πρόσωπά σας, για να σας κοιτάξω στα μάτια. Μάτια γεμάτα φόβο και προσμονή, μάτια που είδαν βία και φτώχεια, μάτια χαραγμένα από πολλά δάκρυα. Ο Οικουμενικός Πατριάρχης και αγαπητός Αδελφός Βαρθολομαίος, πριν πέντε χρόνια, σ' αυτό το νησί, είπε κάτι που με εντυπωσίασε: “Όποιος σας φοβάται, δε σας έχει κοιτάξει στα μάτια. Όποιος σας φοβάται, δεν έχει δει τα πρόσωπά σας. Όποιος σας φοβάται δεν έχει δει τα παιδιά σας. Λησμονεί ότι η αξιοπρέπεια και η ελευθερία υπερβαίνουν φόβο και διαίρεση. Λησμονούν ότι η μετανάστευση δεν είναι ένα πρόβλημα της Μέσης Ανατολής και της βόρειας Αφρικής, της Ευρώπης και της Ελλάδος. Είναι ένα πρόβλημα του κόσμου”», είπε ο Πάπας Φραγκίσκος απευθυνόμενος στους μετανάστες του Καρά Τεπέ.

Καρά Τεπέ

Καρά Τεπέ - Πάπας

Τόνισε ότι το προσφυγικό και μεταναστευτικό ζήτημα είναι ένα πρόβλημα του κόσμου, μια κρίση ανθρωπιστική που αφορά όλους: «Η πανδημία μάς έπληξε παγκόσμια, μας έκανε να νιώσουμε όλοι μέσα στην ίδια βάρκα, μας έκανε να νιώσουμε τι σημαίνει να έχεις τους ίδιους φόβους. Καταλάβαμε ότι τα μεγάλα ζητήματα πρέπει να αντιμετωπίζονται από κοινού, διότι στον σημερινό κόσμο οι αποσπασματικές λύσεις είναι ανεπαρκείς. Ενώ όμως προωθούνται με κόπο οι εμβολιασμοί σε παγκόσμιο επίπεδο, και φαίνεται κάτι να κινείται, παρά τις πολλές καθυστερήσεις και αβεβαιότητες, στον αγώνα για τις κλιματικές αλλαγές, όλα δείχνουν μια τρομερή φυγοδικία σε ό,τι αφορά τις μεταναστεύσεις. Και όμως εδώ πρόκειται για ανθρώπους, για ανθρώπινες ζωές! Εδώ πρόκειται για το μέλλον όλων, που θα είναι γαλήνιο μόνο εάν ενταχθεί. Μόνο εάν συμφιλιωθεί με τους πιο αδύναμους το μέλλον θα είναι αίσιο».

Από τη Μυτιλήνη θα αναχωρήσει για την Αθήνα στις 12:15. Στη συνέχεια, στις 16:45 θα τελέσει Θεία Λειτουργία στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top