Μετάλλαξη Όμικρον: Σε καραντίνα 5 Έλληνες που έφτασαν από την Αφρική

Θα μείνουν για 10 μέρες σε ξενοδοχείο - Είναι όλοι αρνητικοί

Το ρεπορτάζ του Γιώργου Σαραντάκου για τους πέντε Έλληνες που τέθηκαν σε προληπτική καραντίνα/ Κεντρικό δελτίο ειδήσεων Star (27/11/21)

Σε προληπτική δεκαήμερη καραντίνα τέθηκαν σήμερα πέντε Έλληνες που επέστρεψαν στη χώρα μας από την Αφρική, λόγω της νέας μετάλλαξης Όμικρον που εντοπίστηκε για πρώτη φορά στη Μποτσουάνα. 

Η μετάλλαξη Όμικρον απειλεί την Ευρώπη-Πού εντοπίστηκαν ύποπτα κρούσματα

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Γιώργου Σαραντάκου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, πρόκειται για ένα  χευγάρι πυο βρισκόταν στη Ζιμπάμπουε για μία κοινωνική υποχρέωση και για τρεις ναυτικούς από τη Νότια Αφρική. Η έκτακτη αεροπορική οδηγία πυο εξέδωσε η χώρα μας βρήκε τους πέντε Έλληνες κυριολεκτικά στον αέρα, ενώ όλοι τους είχαν κάνει μοριακό τεστ από το Ντουμπάι. 

 Οι πέντε Έλληνες θα μείνουν σε ξενοδοχείο των νοτίων προαστίων για δέκα μέρες, παρόλο που δεν αποτελούν κρούσματα της νέας μετάλλαξης του κορωνοϊού, καθώς έτσι ορίζει το σχετικό πρωτόκολλο του υπουργείου Υγείας. 

Μετάλλαξη Όμικρον: «Πολύ μεταδοτική, αλλά ήπια» λέει ο Μόσιαλος

Μετάλλαξη Όμικρον: Τα μέτρα που ισχύουν για όσους φτάνουν στην Ελλάδα από χώρες της Αφρικής

Αναφορικά με την εμφάνιση της νέας παραλλαγής B.1.1.529 (μετάλλαξη της Μποτσουάνα) του SARS-COV-2, ύστερα από εισήγηση της Υγειονομικής Επιτροπής, ελήφθησαν οι εξής αποφάσεις της κυβέρνησης για τις χώρες της Νότιας Αφρικής, Μποτσουάνα, Ναμίμπια, Λεσότο, Ζιμπάμπουε, Μοζαμβίκη, Εσουατίνι, Ζάμπια και Μαλάουι:

Νότια Αφρική: «Τιμωρείται» για την έγκαιρη εύρεση της μετάλλαξης Όμικρον

  • Επιτρέπεται η είσοδος μόνο Ελλήνων υπηκόων και άλλων υπηκόων μόνο για απολύτως απαραίτητες (essential) μετακινήσεις, με την προϋπόθεση μοριακού ελέγχου (PCR) 72 ωρών, ανεξαρτήτως της εμβολιαστικής τους κατάστασης.
  • Για την είσοδό τους απαραίτητη προϋπόθεση είναι η παροχή άδειας από τις κατά τόπους Πρεσβείες, Προξενεία και Προξενικές Αρχές άλλων χωρών, που εκπροσωπούν τη xώρα μας, σε περίπτωση απουσίας Ελληνικής Πρεσβείας.
  • Κατά την είσοδό τους στη χώρα θα γίνεται καθολικός έλεγχος με ταχύ αντιγονικό τεστ (Rapid Antigen Test).
  • Μετά την είσοδο στη χώρα θα επιβάλλεται περιορισμός τους σε ξενοδοχεία καραντίνας για 10 ημέρες και επανέλεγχός τους με την παρέλευση του δεκαημέρου και λήξη της καραντίνας με την προϋπόθεση αρνητικού μοριακού ελέγχου (PCR).

Θυμίζουμε πως το μπλοκ των «27» της ΕΕ έχει επιβάλει αυστηρούς περιορισμούς στις μετακινήσεις από τη Νότια Αφρική όπου και ξέσπασαν τα κρούσματα της νέας παραλλαγής του κορωνοϊού.

Δείτε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων Σαββατοκύριακου από το Star 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top