Η μετάλλαξη Όμικρον απειλεί την Ευρώπη-Πού εντοπίστηκαν ύποπτα κρούσματα

Σε κατάσταση ύψιστης επιφυλακής μπαίνουν οι μηχανισμοί της ΕΕ

Στο μεταξυ, παγκόσμιος συναγερμός έχει σημάνει για τη μετάλλαξη Ομικρον, τη μετάλλαξη της Μποτσουάνας. (Μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων Star)

Σε κατάσταση ύψιστης επιφυλακής μπαίνουν οι μηχανισμοί της ΕΕ λόγω της διασποράς της μετάλλαξης Όμικρον.

Παγκόσμιος συναγερμός για τη μετάλλαξη Όμικρον-Κίνδυνος για την Ευρώπη

Πρόκειται για τη μετάλλαξη της Μποτσουάνα που ανιχνεύθηκε αρχικά σε χώρες της νοτίου Αφρικής και η οποία ανησυχεί τους επιστήμονες λόγω των πολλαπλών διαφορών που έχει με τα άλλα στελέχη του κορωνοϊού.

Παραλλαγή Όμικρον: Ύποπτο κρούσμα εντοπίστηκε στη Γερμανία

Ένας υπουργός στο γερμανικό κρατίδιο της Έσσης δήλωσε σήμερα ότι η πρόσφατα εντοπισθείσα παραλλαγή Όμικρον του κορωνοϊού πολύ πιθανόν να έφθασε και στη Γερμανία.

«Χθες τη νύχτα πολλές μεταλλάξεις με χαρακτηριστικά σαν της Όμικρον βρέθηκαν σε έναν ταξιδιώτη που επέστρεφε από την Νότια Αφρική», έγραψε στο Twitter ο Κάι Κλόζε, υπουργός Κοινωνικών Υποθέσεων σε αυτό το δυτικό γερμανικό κρατίδιο, όπου βρίσκεται το αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη ο προσδιορισμός της πλήρους αλληλουχίας της παραλλαγής του ιού.

Τσεχία-Παραλλαγή Όμικρον: Πρώτο ύποπτο κρούσμα της νέας παραλλαγής του κορωνοϊού στη χώρα

Η Δημοκρατία της Τσεχίας εξετάζει ένα ύποπτο κρούσμα της νέας παραλλαγής Όμικρον του κορονοϊού που εντοπίστηκε σε ένα πρόσωπο, το οποίο είχε περάσει κάποιο χρόνο στη Ναμίμπια, ανακοίνωσε σήμερα το Εθνικό Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας.

«Ένα εργαστήριο ελέγχει πιθανό εύρημα σε θετικό δείγμα της παραλλαγής Όμικρον. Περιμένουμε είτε επιβεβαίωση ή διάψευση», είπε σε ανακοίνωσή της που εστάλη με email η εκπρόσωπος Στεπάνκα Τσεκόβα.


Ολλανδία: 61 επιβάτες πτήσεων από τη Ν. Αφρική έχουν μολυνθεί από κορωνοϊό

Νωρίτερα, οι ολλανδικές υγειονομικές αρχές ανακοίνωσαν ότι 61 άνθρωποι που έφτασαν στο Άμστερνταμ με δύο πτήσεις από τη Νότια Αφρική βρέθηκαν θετικοί στην covid-19 και διενεργούνται περαιτέρω εξετάσεις προκειμένου να εξακριβωθεί αν έχουν μολυνθεί από το παραλλαγμένο στέλεχος Όμικρον.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top