Καιρός: Νέο κύμα κακοκαιρίας μέσα στο Σαββατοκύριακο

Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν από τα απανωτά κύματα κακοκαιρίας

Η πρόγνωση του διευθυντή της ΕΜΥ, Θοδωρή Κολυδά στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star για τον καιρό το Σαββατοκύριακο

Μέσα στο Σαββατοκύριακο αναμένεται να χτυπήσουν τη χώρα απανωτά κύματα κακοκαιρίας. Ειδικότερα, σύμφωνα με την ΕΜΥ, το Σάββατο 27/11 νέο κύμα κακοκαιρίας με ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα επηρεάσει το Ιόνιο, τα δυτικά ηπειρωτικά από το απόγευμα και το βράδυ το βόρειο και ανατολικό Αιγαίο και τη Θράκη.

Δείτε καθημερινά την πρόγνωση του καιρού από το Star, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ)

Στην υπόλοιπη χώρα, αρχικά νεφώσεις με λίγες τοπικές βροχές και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα μεμονωμένες καταιγίδες. Από το απόγευμα και κυρίως το βράδυ, βροχές και σποραδικές καταιγίδες στις περισσότερες περιοχές, πρόσκαιρα κατά τόπους ισχυρές στην ανατολική Πελοπόννησο, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τη Θεσσαλία και τη νύχτα στο βόρειο και ανατολικό Αιγαίο και τη Θράκη.

Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά κυρίως από το απόγευμα. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης στα δυτικά και τα νότια.

Κακοκαιρία Αττική: Πλημμύρισαν δρόμοι, εγκλωβίστηκαν οδηγοί, έπεσαν δέντρα

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6, βαθμιαία στα πελάγη τοπικά 7 και από το βράδυ στο Αιγαίο πρόσκαιρα τοπικά 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα φτάσει στα βόρεια έως τους 18 βαθμούς Κελσίου, στο νότιο Αιγαίο έως τους 22 με 23 και στην υπόλοιπη χώρα τους 20 με 21 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την Κυριακή 28/11

Στη νότια νησιωτική χώρα προβλέπονται τοπικές νεφώσεις,ενώ στις υπόλοιπες περιοχές θα υπάρχουν αρχικά νεφώσεις με τοπικές βροχές.

Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν το πρωί στη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα που το μεσημέρι θα σταματήσουν. Από το απόγευμα όμως τα φαινόμενα της Δυτικής Ελλάδος θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και καταιγίδες τοπικά ισχυρές, που το βράδυ θα επηρεάσουν τον κορμό της ηπειρωτικής χώρας και θα επεκταθούν ανατολικότερα.

Λίγα χιόνια θα πέσουν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά από το απόγευμα, ενώ ευνοείται η μεταφορά σκόνης κυρίως στα νότια.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 στα πελάγη έως 7 και πιθανώς 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή άνοδο και θα φτάσει στα βόρεια τους 15 με 17 βαθμούς, στο Ιόνιο και τα δυτικά ηπειρωτικά τους 20 βαθμούς Κελσίου στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 17 με 19 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου τους 20 με 22 βαθμούς Κελσίου.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top