Καρδίτσα: Πατέρας και γιος πέθαναν από κορωνοϊό με 40 μέρες διαφορά

Κατέρρευσε γιατρός στο νοσοκομείο Παπανικολάου

Στην Καρδίτσα πατέρας και γιος έχασαν τη μάχη με τον κορωνοϊό με 40 ημέρες διαφορά. Εντωμεταξύ αγώνας για ένα κρεβάτι στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας γίνεται κάθε φορά στις εφημερίες των νοσοκομείων της Βόρειας Ελλάδας.

Ένα ολόκληρο χωριό έχει βυθιστεί στο πένθος. Κανείς από τους κατοίκους στο Μεσενικόλα Καρδίτσας, δεν μπορεί να πιστέψει  πως χάθηκαν χτυπημένοι από τον κορωνοϊό δύο συγχωριανοί τους, πατέρας και γιος. Το ακόμα πιο τραγικό είναι πως ο πατέρας πέθανε την ώρα που γινόταν το 40ημερο μνημόσυνο του παιδιού του.  

Κορωνοϊός: Κατέληξε 31χρονος με υποκείμενο νόσημα που νοσηλευόταν στο Ρίο

«Είναι μια τραγωδία πραγματικά, που συμβαίνει στην πόρτα μας. Είναι ένα δύσκολο φαινόμενο που αντιμετωπίζει μια οικογένεια να χάνει δύο νέα άτομα. Τι νας σας πω πραγματικά είναι λυπηρό» είπε η πρόεδρος του χωριού.

Πατέρας και γιος νόσησαν από κορωνοϊό την ίδια περίοδο. Σύμφωνα με πληροφορίες ο γιος που ήταν εμβολιασμένος νοσηλευόταν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας στο νοσοκομείο της Λάρισας. Ο πατέρας είχε μεταφερθεί στο νοσοκομείο της Λαμίας, καθώς δεν υπήρχε άδειο κρεβάτι στη Λάρισα. 

Λαμία: Δύο νεαρά αδέλφια νοσηλεύονται με κορωνοϊό- Ο ένας στην εντατική

«Ο μπαμπάς  ήταν στην εντατική παράλληλα με το παιδί. Είχαν ασθενήσει και οι δύο, περίπου την ίδια περίοδο» εξήγησε η πρόεδρος.

Βόρεια Ελλάδα: Μάχη για ένα κρεβάτι στην εντατική 

Η εφημερία του ΑΧΕΠΑ ξεκίνησε και με τα 16 κρεβάτια της ΜΕΘ γεμάτα. Μέχρι τις 03:00 σημειώθηκαν οκτώ εισαγωγές θετικών κρουσμάτων με συμπολίτες μας ανεμβολίαστους, ενώ άλλα πέντε άτομα είναι διασωληνωμένα εκτός ΜΕΘ. 

Καπραβέλος: «Κατέρρευσε γιατρός στο Παπανικολάου» 

Οι γιατροί στην πρώτη γραμμή δίνουν καθημερινή μάχη. «Το δυσάρεστο στην εφημερία μας ήταν ότι λιποθύμησε μια γιατρός. Χρειάστηκε να την πάμε στα επείγοντα.... δεν άντεξε από τη μεγάλη κόπωση, έχουμε υπερβεί τα όριά μας» αποκάλυψε ο διευθυντής της ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου, Νίκος Καπραβέλος.

Κορωνοϊός: Μεγάλη η πίεση στο προσωπικό του ΕΣΥ – Λιποθύμησε νοσηλεύτρια

«Οι εντατικές είναι γεμάτες , οι θάλαμοι είναι με δυσκολία στην αναπνοή , με χαμηλό οξυγόνο, χρειάζονται μάσκες, υπάρχουν 10 - 15 ασθενείς υψηλού κινδύνου στους θαλάμους. Πάνω από το 90% των κρουσμάτων δυστυχώς είναι ανεμβολίαστοι, άνθρωποι που δεν είχαν φροντίσει να εμβολιαστούν» πρόσθεσε.

Πάτρα: Στο «κόκκινο» οι ΜΕΘ

Στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο της Πάτρας, «Άγιος Ανδρέας» νοσηλεύονται συνολικά 54 ασθενείς στις κλινικές κορωνοϊού, ενώ εννέα βρίσκονται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. 

Στο νοσοκομείο του Ρίου η εφημερία ήταν για μια ακόμη φορά εφιαλτική. Δέκα νέοι ασθενείς με κορωνοϊό εισήχθησαν για νοσηλεία ανεβάζοντας τον αριθμό στους 97, ενώ ακόμη 12 άτομα προστέθηκαν στην εντατική.  

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top