Κορωνοϊός: Αεροβάπτισμα στο δύο μηνών βρέφος - Δίνει μάχη για τη ζωή του

Του δόθηκε το όνομα «Νεκτάριος» πριν διασωληνωθεί στο Νοσοκομείο του Ρίο

To ρεπορτάζ της Κωνσταντίνας Τσεγγενέ για το δύο μηνών βρέφος στο μεσημεριανό δελτίο Star 18/1/21

Δύσκολες ώρες για το δύο μηνών μωράκι που νοσηλεύεται διασωληνωμένο στο νοσοκομείο του Ρίο. Το βρέφος νόσησε με κορωνοϊό και μεταφέρθηκε στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών από το Αγρίνιο.  

Πάτρα: Διασωληνώθηκε βρέφος δύο μηνών με κορωνοϊό

Πρόκειται για ένα από τα σπάνια περιστατικά βρεφών, που προσβάλλονται από την Covid-19 σε τόσο βαριά μορφή.

«Τα πράγματα είναι εξαιρετικά δύσκολα. Ο ασθενής έχει διασωληνωθεί και είναι σε κρίσιμη κατάσταση», δήλωσε ο διευθυντή της ΜΕΘ παίδων Ανδρέας Ηλιάδης στο tempo24.news.

Θεσσαλονίκη: Κρίσιμη, αλλά σταθερή η κατάσταση του 4 μηνών βρέφους

Σύμφωνα με το ίδιο Mέσο, το δύο μηνών μωρό αεροβαπτίστηκε, πριν διασωληνωθεί και πήρε το όνομα «Νεκτάριος». Πληροφορίες αναφέρουν ότι το οικογενειακό περιβάλλον του μωρού είναι ανεμβολίαστο και έχει, επίσης, νοσήσει από κορωνοϊό. 

Το μωρό είχε νοσηλευτεί στη μονάδα Παίδων Covid του Ρίου στα μέσα Οκτωβρίου, έχοντας μόνο πυρετό. Οι γιατροί του έδωσαν εξιτήριο στις 15 Νοεμβρίου και στις 17 Νοεμβρίου εμφάνισε πάλι πυρετό και πρόβλημα στην αναπνοή του. 

Τι είναι το αεροβάπτισμα

Σύμφωνα με το ekklisiaonline, σε περίπτωση ανάγκης όταν ένα μικρό παιδί κινδυνεύει να πεθάνει αβάπτιστο, τότε μπορεί να τελεστεί το λεγόμενο έκτακτο βάπτισμα ή βάπτισμα ανάγκης ή αεροβάπτισμα. Το αεροβάπτισμα τελείται στον αέρα από ορθόδοξο λαϊκό άνδρα ή γυναίκα ή από διάκονο. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top