ΜΜΜ: Αποκάλυψη Star - Καθυστερούν τα νέα λεωφορεία

Ο συνωστισμός φέρνει απόγνωση - Τι λένε οι επιβάτες

Εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι συνωστίζονται στα μέσα μαζικής μεταφοράς, μάλιστα χωρίς υποχρεωτικό rapid test. Το Star σας αποκαλύπτει ότι αποφασίστηκε παράταση του χρόνου παράδοσης νέων λεωφορείων.

Την ίδια ώρα, οι αρμόδιοι προσπαθούν να βρουν τη λύση με μηνύματα που θα στέλνουν οι οδηγοί και θα ενημερώνουν για τη χωρητικότητα των οχημάτων. 

Αντί να βγουν κι άλλα λεωφορεία στους δρόμους της Αθήνας για να ξεκολλήσουν οι επιβάτες μεταξύ τους, οι αρμόδιοι προσπαθούν να λύσουν το πρόβλημα με μηνύματα που θα στέλνουν οι οδηγοί στο Κέντρο Διαχείρησης Οχημάτων. 

Σήμερα ενεργοποιήθηκε το σύστημα της τηλεματικής στην οθόνη του οδηγού και θα ενημερώνει για την πληρότητα του οχήματος. Το Κέντρο θα βλέπει αν το λεωφορείο είναι πλήρες στο 85% ή έχει αυξημένη πληρότητα στο 65% και θα στέλνει στο σημείο ενισχύσεις.

Σύμφωνα με τον Φώτη Νικολακόπουλο, οργανωτικό γραμματέα συνδικάτου εργαζομένων ΟΑΣΑ: «Δεν μπορεί να γίνει αμέσως, εκείνη τη στιγμή πατώντας το κουμπί ο οδηγός να εμφανιστεί ένα όχημα. Αυτό είναι αδύνατον! Σίγουρα όμως έχοντας αυτή την πληροφορία μπορεί να γίνει σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα ή την επόμενη μέρα ή σε λίγη ώρα». 

«Πρέπει να βάλουν περισσότερα τρόλεϊ, περισσότερα λεωφορεία για να μπορέσει να εξυπηρετηθεί ο κόσμος», καταγγέλλει ο κόσμος.

Αποκάλυψη Star: Καθυστερούν τα νέα λεωφορεία

Η ΟΣΥ έπρεπε να είχε παραλάβει συνολικά 293 λεωφορεία με leasing. Μέχρι στιγμής όμως έχει πάρει τα 230. Και όχι μόνο δεν έχει παραλάβει όλα τα οχήματα, αλλά πριν από λίγες ημέρες όπως αποκαλύπτει το Star και ο Αρης Λάμπος - το διοικητικό συμβούλιο αποφάσισε «παράταση του χρόνου παράδοσης οχημάτων κατά 30 ημέρες». Ο στόλος θα ενισχυθεί με τα υπόλοιπα 63 από τις αρχές Δεκεμβρίου. 

Ο Απόστολος Κασιμέρης από την ανεξάρτητη παρέμβαση ΕΘΕΛ ΟΑΣΑ λέει: «Τα οχήματα έπρεπε να έχουν παραδοθεί μέχρι τέλος Οκτωβρίου. Επιπλέον, αρκετά από αυτά τα οχήματα που έχουν παραδοθεί παρουσιάζουν τεχνικά προβλήματα». 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top