Τζιχαντιστής Αθήνα: Φέρεται να ομολόγησε και να κατονόμασε και άλλα πρόσωπα

Αναβαθμίζεται η δικαστική έρευνα στην υπόθεση σύλληψης του 34χρονου

 Φέρεται να ομολόγησε και να κατονόμασε και άλλα πρόσωπα ο τζιχαντιστής που συνελήφθη στην Αθήνα - Κεντρικό δελτίο ειδήσεων Star

Σε ειδικό εφέτη ανακριτή περνά η ανάκριση για την υπόθεση της σύλληψης ενός Ιρακινού πριν από έναν μήνα στο κέντρο της Αθήνας. Ο 34χρονος κατηγορείται για συμμετοχή στον ISIS, την οποία φέρεται να ομολόγησε. 

Συνελήφθη 34χρονος τζιχαντιστής για συμμετοχή στον ISIS

Μάλιστα, σύμφωνα με δικαστικές πηγές, φέρεται να κατονόμασε στην εξέλιξη της έρευνας και άλλα πρόσωπα που πιθανόν εμπλέκονται σε βραχίονες του Ισλαμικού Κράτους και μπορεί να έχουν ήδη περάσει την Ευρώπη.

Για αυτό τον λόγο αποφασίστηκε να αναβαθμιστεί η έρευνα που εκκρεμεί στην 21η τακτική ανακρίτρια Αθηνών.

ISIS σύλληψη Αθήνα

Ο 34χρονος που συνελήφθη για συμμετοχή στον ISIS - φωτογραφία αρχείου Eurokinissi

Υπενθυμίζεται ότι ο συλληφθείς έχει καταγωγή από το Ιράκ, βρίσκεται στην Ελλάδα μαζί με τη σύζυγό και τα τέσσερα παιδιά τους από το 2018 ενώ κατηγορείται για τη δράση του στο εξωτερικό.

Είχε ζητήσει πολιτικό άσυλο, το οποίο απορρίφθηκε σε πρώτο βαθμό. Έκανε και δεύτερη αίτηση που επίσης απορρίφθηκε σε 2ο βαθμό. Στη συνέχεια έκανε προσφυγή στα διοικητικά δικαστήρια, ζητώντας και πάλι άσυλο για ανθρωπιστικούς λόγους, η οποία εκκρεμεί.

Λίγο πριν τη σύλληψή του, οι ελληνικές αρχές ενημερώθηκαν από ξένη υπηρεσία ότι Ιρακινός με τα στοιχεία του 34χρονου αναζητείται ως μέλος του ISIS, ενώ υπάρχει και οπτικό υλικό από βίντεο που φαίνεται σε εκδηλώσεις της τρομοκρατικής οργάνωσης με οπλισμό από το 2014. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top