Θάνατος 38χρονης εγκύου: «Υπήρχε άρνηση στην οικογένεια για εμβολιασμό»

Νέα τροπή στην υπόθεση από τον πρόεδρο του ιατρικού συλλόγου

Ανείπωτη θλίψη έχει προκαλέσει ο θάνατος 38χρονης εγκύου από την Κατερίνη, η οποία πέθανε από κορωνοϊό, ενώ το μωράκι της σώθηκε από τους γιατρούς. Η γυναίκα δεν είχε εμβολιαστεί, κι όπως κατήγγειλε η μητέρα της, αυτό είχε γίνει κατόπιν σύστασης της γυναικολόγου της. 

Συγκεκριμένα, η μητέρα της 38χρονης είπε στο Mega πως η κόρη της ήθελε να κάνει το εμβόλιο, όμως η γιατρός της την είχε αποτρέψει. Ωστόσο σήμερα το πρωί ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πιερίας, Ηρακλής Τσανικίδης έδωσε μια νέα εκδοχή για το τι συνέβη. 

Μιλώντας στο Mega, είπε ότι επικοινώνησε χθες με τον σύζυγο της άτυχης γυναίκας, ο οποίος του είπε πως υπήρχε μια γενικότερη άρνηση της οικογένειας για τον εμβολιασμό. 

Θεσσαλονίκη: Νεκρή 38χρονη έγκυος από κορωνοϊό - Σώθηκε το μωρό της

Συγκεκριμένα του είπε πως είχαν σκοπό να κάνουν όλοι το εμβόλιο αφότου γεννιόταν το παιδί, αλλά δυστυχώς η 38χρονη νόσησε και παρουσίασε επιπλοκές που αποδείχθηκαν μοιραίες για τη ζωή της. 

«Ακούσαμε ότι έκανε κάποια δήλωση η μητέρα της 38χρονης. Προσπάθησα να επικοινωνήσω με την οικογένεια. Αν δεν υπάρχει επίσημη καταγγελία στον Ιατρικό Σύλλογο δεν μπορεί να ξεκινήσει έλεγχος. Μίλησα με τον σύζυγο της θανούσας που μου είπε ακριβώς τα αντίθετα από όσα λέει η μητέρα της. Ότι η γυναικολόγος της είχε πει ότι πρέπει να γίνει, και ότι όλη η οικογένεια δεν είχε εμβολιαστεί, υπήρχε μία άρνηση», αποκάλυψε ο κ. Τσανικίδης.

Κορωνοϊός: «Ο πλακούντας είχε θρόμβους. Το μωρό δεν μπορούσε να αναπνεύσει»

Πάντως παραδέχθηκε ότι δεν έχει επικοινωνήσει με τη γιατρό για να ακούσει και τη δική της πλευρά για το τι έγινε, επαναλαμβάνοντας ότι πρέπει να υπάρχει επίσημη καταγγελία. 

«Να μιλήσω με τη γυναικολόγο να πω τι; Ότι ακούστηκε από κάπου ότι υπάρχει μία καταγγελία που δεν είναι επίσημα καταγγελία; Μπορεί να με κατηγορήσει η συνάδελφος ότι τη συκοφαντούμε. Σε όποια καταγγελία έχουμε μιλάμε με τον συνάδελφο», είπε ο κ. Τσανικίδης.

Στην ερώτηση τέλος του δημοσιογράφου αν υπήρχε κλίμα άρνησης προς τον εμβολιασμό στην οικογένεια ο κ. Τσαλικίδης απάντησε: 

«Από ό,τι κατάλαβα δεν είχε εμβολιαστεί κανείς, έτσι κατάλαβα από τη συνομιλία με τον σύζυγο. Στην πόλη τη δική μας το 97% των γιατρών είναι εμβολιασμένοι. Μπορεί να έχουμε χαμηλό ποσοστό εμβολιασμού ως περιοχή, αλλά ως γιατροί εμείς δώσαμε μεγάλο αγώνα για να καταφέρουμε να πείσουμε έστω τους συναδέλφους μας. Η μητέρα της 38χρονης πρέπει να κάνει επίσημα την καταγγελία στον Ιατρικό Σύλλογο».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top