Δήμητρα Ιορδανίδου: Η μάχη με την ανορεξία και ο χαμός του αδερφού της

Η μαραθωνοδρόμος παρασύρθηκε από φορτηγό και σκοτώθηκε

Γνωστή μαραθωνοδρόμος η ποδηλάτισσα που σκοτώθηκε στη Θεσσαλονίκη. Ποια ήταν η Δήμητρα Ιορδανίδου - Βίντεο από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Το φωτεινό χαμόγελο της Δήμητρας Ιορδανίδου «πάγωσε» νωρίς, βυθίζοντάς στο πένθος τους συναθλητές της. Η άτυχη κοπέλα ξεψύχησε στην άσφαλτο, όταν παρασύρθηκε μαζί με το ποδήλατό της από φορτηγό στη Θεσσαλονίκη.

Γνωστή μαραθωνοδρόμος η ποδηλάτισσα που σκοτώθηκε στη Θεσσαλονίκη

Η Δήμητρα ήταν ένα παιδί που μετρούσε τα άστρα. Μια πρωταθλήτρια που παρακινούσε όλα τα παιδιά να κυνηγήσουν τα όνειρά τους. Τον Σεπτέμβριο του 2017 έλεγε: «Να βρουν το όνειρό τους, να ακολουθήσουν την καρδιά τους και το όνειρό τους θα γίνει πραγματικότητα».

Γεννημένη το 1979 ξεκίνησε σαν μπαλαρίνα, αλλά γρήγορα αγάπησε τον στίβο. Το 2006 παρακολουθώντας το «Όλυμπος Μάραθων» την κέρδισαν οι αγώνες μεγάλων αποστάσεων.

μαραθωνοδρόμος Θεσσαλονίκη

Η Δήμητρα Ιορδανίδου

Δήμητρα Ιορδανίδου: Η «μάχη» με το τέρας της ανορεξίας και η απώλεια του αδερφού της

Οι διακρίσεις ξεκίνησαν νωρίς, όπως και οι μεγάλες μάχες στον στίβο της ζωής. Μόλις στα 14 της κλήθηκε να «παλέψει» με το τέρας της νευρικής ανορεξίας.

Δεν είναι κάτι που το ξεπερνάς σε μια μέρα. Το τέρας ήταν πάντα μέσα μου. Απλά με τα χρόνια έμαθα να το τιθασεύω και να του δίνω τις σωστές διαστάσεις.

Πάντα μπροστά, πάντα μαχήτρια. Στάθηκε όρθια όταν πριν λίγα χρόνια ο αδελφός της «έφυγε» από τη ζωή. Ένας νιόπαντρος, εξαιρετικός επιστήμονας που το μέλλον του στο Λονδίνο προδιαγραφόταν λαμπρό. Στάθηκε βράχος και στήριξε τους γονείς της.

Δήμητρα Ιορδανίδου

Οι γονείς της, ο κύριος Χρήστος και η κυρία Κική, ήταν περήφανοι για την κόρη τους και την καμάρωναν ακόμη και προχθές που έτρεξε τον τελευταίο της αγώνα στα Τρίκαλα.

Η Ντένις Δημάκη που έτρεξε στο πλευρό τηςκαλής της φίλης είπε αποκλειστικά στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star και τον Πάνο Σαράτση: «Ήμασταν αγκαλιά πριν δυο ημέρες και τώρα δεν υπάρχει».

Ανείπωτος θρήνος και στη δουλειά της

Θρήνος και στον χώρο της εργασίας της. Οι συνάδελφοί της και ο πρόεδρος του φορέα «Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας», που ασχολείται με την ανάπτυξη, ήταν απαρηγόρητοι.

«Ήταν ένας καταπληκτικός χαρακτήρας. Θα μας λείψει το χαμόγελό της, η συναναστροφή της, η δουλειά της», ανέφεραν. 


Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top