Συναγερμός στη Θεσσαλονίκη: «Αρχίζει ο εφιάλτης του περασμένου Νοεμβρίου»

Ξεπέρασε σε κρούσματα την Ατική

Καμπανάκι από τον Νίκο Καπραβέλο για την αύξηση κρουσμάτων και εισαγωγών ασθενών με κορωνοϊό στις ΜΕΘ της Θεσσαλονίκης - Βίντεο: Open

Συναγερμός έχει σημάνει στη Θεσσαλονίκη λόγω της αύξησης των κρουσμάτων κορωνοϊού. Ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί είναι ότι χθες, Πέμπτη 28 Οκτωβρίου, ξεπέρασε την Αττική στον ημερήσιο αριθμό νέων μολύνσεων, αφού κατέγραψε 589 νέα κρούσματα έναντι 554 που βρέθηκαν στην πρωτεύουσα, ξυπνώντας μνήμες του περσινού Νοεμβρίου, όταν και ανακοινώθηκε το δεύτερο, σκληρό lockdown.

Προβληματισμός υπάρχει και για τη Λάρισα, όπου καταγράφηκαν χθες 213  νέα κρούσματα, αλλά και για την Αχαΐα, την Ημαθία και τη Μαγνησία. Υψηλό παραμένει το επιδημιολογικό φορτίο και στη βόρεια Ελλάδα.

Κορωνοϊός: 2.984 τα σημερινά κρούσματα - 31 θάνατοι και 391 διασωληνωμένοι

Καπραβέλος: «Αρχίζει ο εφιάλτης του περασμένου Νοεμβρίου»

Τον κώδωνα του κινδύνου για την «έκρηξη» κρουσμάτων στη Θεσσαλονίκη έκρουσε ο διευθυντής της β' ΜΕΘ στο Νοσοκομείο Παπανικολάου Νίκος Καπραβέλος, λέγοντας ως προς την πίεση που ασκείται στα νοσοκομεία ότι «αρχίζουμε και βιώνουμε τον εφιάλτη του περσινού Νοεμβρίου».

Κορωνοϊός: Εντοπίστηκαν δύο στελέχη της μετάλλαξης Δέλτα+ στην Ελλάδα

Ο κ. Καπραβέλος, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Open, δηλώσε πως η διαθεσιμότητα σε κλίνες ΜΕΘ είναι μηδενική, ότι ασθενείς διασωληνώνονται πλέον και εκτός ΜΕΘ και μεταφέρονται προσωρινά στα χειρουργία έως ότου βρεθεί κλίνη ΜΕΘ, κάτι που είναι εξαιρετικά δύσκολο.

Πραγματικά αρχίζουμε και βιώνουμε τον εφιάλτη του περσινού Νοεμβρίου. Βλέπετε ότι τα κρούσματα είναι πάρα πολλά, το ιικό φορτίο επίσης αυξάνει στην περιοχή της Θεσσαλονίκης, το κυριότερο όμως είναι ότι τα νοσοκομεία δέχονται πολύ μεγάλη πίεση.

«44 εισαγωγές είναι ρεκόρ εισαγωγών του τέταρτου κύματος. Οι ΜΕΘ του νοσοκομείου και οι διαθέσιμες κλίνες είναι σε 100% πληρότητα, επομένως αυτή τη στιγμή οι υγειονομικές ανάγκες που είναι μεγάλες δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν από τις δυνατότητες κάτι που το είδαμε τον περσινό Νοέμβρη. Είναι ένας εφιάλτης», πρόσθεσε.

Kορωνοϊός: Ρεκόρ πενταμήνου στους θανάτους

Εκτός από την αύξηση του επιδημιολογικού φορτίου, μεγάλη ανησυχία προκαλεί η αύξηση των νεκρών από κορωνοϊό στη χώρα μας, αφού αυτή ήταν η χειρότερη εβδομάδα στην Ελλάδα από την αρχή της πανδημίας, με ρεκόρ πενταμήνου και στους θανάτους.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ, οι 63 άνθρωποι που έχασαν τη ζωή τους μέσα σε 24 ώρες λόγω κορωνοϊού ήταν ο μεγαλύτερος αριθμός θανάτων εδώ και πέντε μήνες. Τόσο υψηλός αριθμός νεκρών (63) είχε καταγραφεί στη χώρα στις 18 Μαΐου 2021. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top