Σχιστό: Βίντεο – ντοκουμέντο από επίθεση ρομά σε πυροσβεστικό όχημα

Ένταση σε Μέγαρα και Αγρίνιο για τον θάνατο του 20χρονου στο Πέραμα

Ένταση σημειώθηκε για τρίτο βράδυ στα Μέγαρα. Ομάδα ρομά έβαλε φωτιά στη μέση της εθνικής οδού, αλλά και στην παλαιά εθνική, προκαλώντας κυκλοφοριακό μπλακ άουτ για περίπου μια ώρα, ενώ το πρωί της Τετάρτης, ομάδα ρομά επιτέθηκε σε πυροσβεστικό όχημα, τραυματίζοντας έναν πυροσβέστη.

Η επίθεση έγινε, μετά το τέλος της κηδείας του 20χρονου, σε πυροσβεστικό όχημα που βρισκόταν στο Σχιστό.Στο βίντεο ντοκουμέντο που εξασφάλισε ο Βάιος Σύρρος για το κεντρικό δελτίο του Star, οι δράστες φαίνονται να χτυπούν με ρόπαλα στα χέρια με μανία τους πυροσβέστες και το όχημα τους. Αφού άρπαξαν  από το εσωτερικό του ό,τι βρήκαν, στη συνέχεια μπήκαν στα αυτοκίνητά τους κι έφυγαν από το σημείο.

Μέγαρα: Ρομά πυροβόλησαν και τραυμάτισαν τέσσερις αστυνομικούς

Στο μεταξύ, χθες ένταση σημειώθηκε στα Μέγαρα, με αποτέλεσμα να κλείσει η εθνική οδός και στα δύο ρεύματα. Ομάδα νεαρών βγήκε από τον καταυλισμό των Μεγάρων, μετά τις 9 το βράδυ κι έστησε πύρινα οδοφράγματα στην εθνική οδό και, προκαλώντας κυκλοφοριακό έμφραγμα.

Ασπρόπυργος: Επεισόδια από Ρομά - Έκλεισαν την Αττική Οδό

Την ίδια ώρα, μια άλλη ομάδα έβαλε φωτιά στη μέση του δρόμου στην παλαιά εθνική . Για περίπου 1 ώρα οι οδηγοί παρέμειναν εγκλωβισμένοι στα οχήματά τους. Στην είσοδο του καταυλισμού νεαροί πετούσαν πέτρες στους άνδρες των ΜΑΤ  και έκαιγαν λάστιχα.

Το ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου του Star για τα επεισόδια για τον θάνατο του 20χρονο στο Πέραμα

Το ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου του Star για τα επεισόδια για τον θάνατο του 20χρονο στο Πέραμα

Να σταματήσει η ένταση ζήτησε ο πατέρας του 20χρονου που έπεσε νεκρός κατά την αιματηρή καταδίωξη στο Πέραμα.

Ένταση και στο Αγρίνιο

Ένταση επικράτησε χθες το βράδυ και στην περιοχή των Άη Βασιλιώτικων στο Αγρίνιο. Νεαροί συγκεντρώθηκαν στην είσοδο του οικισμού, πυρπόλησαν κάδους απορριμμάτων, προκάλεσαν φθορές  σε δημοτικό σχολείο της περιοχής ενώ πετούσαν πέτρες σε όσους πλησίαζαν το σημείο. Ίδια εικόνα και στην  Κέρκυρα όπου κάηκε ολοσχερώς ένα αυτοκίνητο 

Ξεσπά η κόρη του αδικοχαμένου Μανώλη Καντάρη: «Εμάς δε μας επισκέφθηκε ουδέποτε κανείς»

Με μήνυμά της στο Twitter ,  η κόρη του αδικοχαμένου Μανώλη Καντάρη, που δολοφνήθηκε το 2011 για μια βιντεοκάμερα, την ώρα που πήγαινε την ετοιμόγεννη γυναίκα του στο μαιευτήριο,  σχολίασε την επίσκεψη του Δημήτρη Τζανακόπουλου στην οικογένεια του νεκρού ρομά στον καταυλισμό στον Ασπρόπυργο.

«Δέκα χρόνια μετά από τον άδικο θάνατο του μπαμπά μου, κανείς δεν μας έχει επισκεφθεί και ουδέποτε λάβαμε καμία απολύτως βοήθεια από το κράτος. Τέτοιες κινήσεις μας αποδεικνύουν πως η ευαισθητοποίηση είναι επιλεκτική και πως επικρατεί το θέατρο του παραλόγου» έγραψε στο twitter. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top