Φώφη Γεννηματά: Η Σκύρος πενθεί - Την αποχαιρετούν με ένα λευκό γεράνι

«Το αγαπημένο της τραγούδι ήταν το ζεϊμπέκικο της Ευδοκίας»

Η Σκύρος θρηνεί την απώλεια της Φώφης Γεννηματά με την ελληνική σημαία να κυματίζει μεσίστια στο δημαρχείο του νησιού. 

Φίλοι και συγγενείς της μίλησαν στον απεσταλμένο του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star, Άρη Λάμπο, για τη δική τους Φώφη. Μία γυναίκα απλή και έξω καρδιά που έβρισκε καταφύγιο στο όμορφο νησί του Αιγαίου, όποτε ήθελε να ηρεμήσει από την ασφυκτική πίεση του πολιτικού στίβου. 

Κηδεία Φώφης Γεννηματά: Ο 17χρονος γιος της θα εκφωνήσει επικήδειο λόγο

Με ένα λευκό γεράνι αποχαιρετούν τη Φώφη Γεννήματα οι γείτονες της στη Σκύρο. Το έχουν τοποθετήσει στην πόρτα του σπιτιού που φιλοξένησε τις πιο ανέμελες οικογενειακές στιγμές της.

«Εγώ έβαλα το λουλούδι. Είναι ένα απλό μικρό σπίτι. Όταν είχε πρωτοέρθει, δεν πίστευα ότι θα έμενε εδώ αρχηγός πολιτικού κόμματος. Ήταν πολύ απλή» περιέγραψε γείτονάς της. 

Κηδεία Φ.Γεννηματά: Πώς θα πουν το τελευταίο αντίο πολιτικοί και πολίτες

«Σε αυτή την αυλή καθόταν, διάβαζε, κάναμε όλα τα γλέντια… Το αγαπημένο της τραγούδι ήταν το ζεϊμπέκικο της Ευδοκίας» αποκάλυψε συγγενής της. 

Το σπίτι στον παραδοσιακό οικισμό της Σκύρου στην περιοχή Μπρουκ, το οποίο ανήκει στην οικογένεια του συζύγου της, ήταν το καταφύγιο της Φώφης Γεννηματά. Η τοπική κοινωνία μονομιάς αγκάλιασε τον ζεστό χαρακτήρα της, όπως λέει ο αδερφικός της φίλος Δημήτρης Αγγελής.

Στο εκκλησάκι του Αγίου Δημητρίου στη Σκύρο μετά τη Θεία Λειτουργία τελέστηκε τρισάγιο για τη μνήμη της Φώφης Γεννηματά. Έξω από το δημαρχείο της Σκύρου, οι σημαίες θα κυματίζουν μεσίστιες για τρεις μέρες σε ένδειξη πένθους.

Παρά τα προβλήματα υγείας ποτέ δεν έσβησε το χαμόγελο από τα χείλη της. Στα ταβερνάκια του νησιού θυμούνται μια γυναίκα προσιτή που αγαπούσε την οικογένειά της και τη διασκέδαση με τον απλό κόσμο.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top