Κηδεία Φ.Γεννηματά: Πώς θα πουν το τελευταίο αντίο πολιτικοί και πολίτες

Το λαϊκό προσκύνημα, οι επικήδειοι, οι παραστάτες στη σορό και πού θα ταφεί

Το τελευταίο αντίο στη Φώφη Γεννηματά θα πουν την Τετάρτη 27 Οκτωβρίου τα μέλη της οικογένειάς της και εκπρόσωποι του πολιτικού κόσμου, στην κηδεία της στη Μητρόπολη Αθηνών, με σεμνότητα και αξιοπρέπεια, όπως πορεύτηκε άλλωστε σε όλη της τη ζωή. Ο Αντώνης Αντωνόπουλος μετέδωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα όλες τις λεπτομέρειες.

Φώφη Γεννηματά: Μεσίστιες οι σημαίες σε όλα τα δημόσια κτίρια

Τον τελευταίο αποχαιρετισμό  από την πλευρά της οικογένειας θα δώσει ο 17χρονος γιός της Γιώργος, που σε ανύποπτο χρόνο  είχε εκμυστηρευτεί στη μητέρα του ότι θέλει να γίνει δικηγόρος. 

Κηδεία Φώφης Γεννηματά: Ο 17χρονος γιος της θα εκφωνήσει επικήδειο λόγο

Λαϊκό προσκύνημα για τη Φώφη Γεννηματά

Από τις 10 το πρωί  έως τις 2 το μεσημέρι η σορός της θα εκτεθεί σε λαϊκό προσκύνημα στη Μητρόπολη. Όλες αυτές τις ώρες θα βρίσκονται συνεχώς, ως παραστάτες δίπλα στη σορό, τέσσερα στελέχη του Κινήματος Αλλαγής. Στις 2 μ.μ. ακριβώς θα τελεστεί η εξόδιος ακολουθία. Στο εσωτερικό του Καθεδρικού Ναού, λόγω των μέτρων προστασίας για τον κορωνοϊό,  θα βρεθούν 100 άτομα, μέλη της οικογένειας και θεσμικοί εκπρόσωποι. 

Φώφη Γεννηματά: Βαρύ πένθος και λουλούδια στα γραφεία του ΚΙΝΑΛ 

Εκτός από τον γιο της Γιώργο, λίγα λόγια για την Φώφη Γεννήματα θα πουν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο Πρόεδρος της Βουλής και ο Γραμματέας του Κινήματος Αλλαγής. Για την αυριανή  μέρα  με απόφαση του Πρωθυπουργού  η χώρα κηρύσσεται σε εθνικό πένθος. Σε όλα τα δημόσια κτίρια οι σημαίες θα κυματίζουν μεσίστιες.

Φ. Γεννηματά: Με τιμές εν ενεργεία Υπουργού και δημοσία δαπάνη η κηδεία

Η κηδεία της Φώφης Γεννήματα ως ελάχιστος φόρος τιμής  θα γίνει με τιμές εν ενέργεια υπουργού. Η ταφή της θα γίνει στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών, στον οικογενειακό τάφο των γονιών της,  του Γιώργου και της Κάκιας Γεννηματά. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top