Παρελάσεις: Υποχρεωτική για τους θεατές η μάσκα – Τι θα ισχύει για μαθητές

Δε θα χρειάζεται να φορέσουν μόνο κατά την ώρα της παρέλασης

Κανονικά, αλλά με αυστηρή διάρκεια μιας ώρας, θα γίνουν οι μαθητικές παρελάσεις σε όλη τη χώρα ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου.

Οι παρελάσεις θα γίνουν υπό τα αυστηρά ισχύοντα μέτρα για την πανδημία, δηάδή την υποχρεωτική χρήση μάσκας και σε εξωτερικούς χώρους, όπου υπάρχει συνάθροιση και συνωστισμός.

«Επομένως, την ώρα της παρέλασης, οι θεατές θα πρέπει να φορούν μάσκα, σε αντίθεση με τους παρελαύνοντες, για τους οποίους η χρήση μάσκας δεν θα είναι υποχρεωτική αφού θα είναι στοιχισμένοι», αναφέρει το υπουργείο Υγείας σε δελτίο Τύπου.

28η Οκτωβρίου: Κανονικά οι μαθητικές παρελάσεις σε όλη τη χώρα

Σημειώνεται, ωστόσο, ότι όσοι παρελάσουν θα πρέπει πριν και μετά την παρέλαση- εφόσον είναι συνωστισμένοι και όχι σε στοίχιση -να φορούν τις μάσκες τους.

Νωρίτερα είχε προηγηθεί ένα αλαλούμ για τις παρελάσεις, μετά από ανακοίνωση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας σχετικά με τις παρελάσεις της 28ης Οκτωβρίου στην Θεσσαλονίκη.

Επικαλούμενη το υπουργείο Εσωτερικών, η Περιφέρεια ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιηθεί μόνο στρατιωτική παρέλαση.

Το υπουργείο Εσωτερικών, με ανακοίνωσή του, ξεκαθάρισε ότι οι μαθητικές παρελάσεις θα πραγματοποιηθούν κανονικά και θα έχουν μέγιστη διάρκεια 60 λεπτών.

Δε θα γίνουν παρελάσεις στην Ημαθία λόγω έξαρσης κρουσμάτων

Στην Ημαθία δε θα διεξαχθεί μαθητική παρέλαση, μετά από απόφαση της Περιφέρειας.

Μετά από έκτακτη σύσκεψη  σχετικά με την έξαρση της πανδημίας στην περιοχή, κρίθηκε από όλους αναγκαίο να μην διενεργηθεί η μαθητική παρέλαση.

Κρούσματα: 675 κρούσματα σε Αττική, 533 σε Θεσσαλονίκη, 252 σε Λάρισα

Αξίζει να σημειωθεί ότι τις τελευταίες ημέρες σημειώνεται κλιμάκωση των επιδημιολογικών δεικτών στη χώρα και ειδικά σε περιοχές της Βόρειας Ελλάδας, όπου επιπλέον υπάρχει χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top