28η Οκτωβρίου: Κανονικά οι μαθητικές παρελάσεις σε όλη τη χώρα

Νέες διευκρινίσεις από το υπουργείο Εσωτερικών

Ένα απίστευτο αλαλούμ έχει επικρατήσει από το πρωί σχετικά με το πώς θα διεξαχθεί η παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη. 

Αρχικά, με ανακοίνωσή της η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ανέφερε πως θα πραγματοποιηθεί μόνο η στρατιωτική παρέλαση, η οποία θα έχει αυστηρά 60 λεπτά διάρκεια, χωρίς τη συμμετοχή μαθητών και συλλόγων. 

28η Οκτωβρίου: Πώς θα γίνουν οι παρελάσεις σε Αττική και Θεσσαλονίκη

Ωστόσο με νεότερη ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών διευκρινίζεται ότι οι μαθητικές παρελάσεις σε όλη τη χώρα θα γίνουν κανονικά, επίσης με αυστηρή διάρκεια μιας ώρας. 

Συγκεκριμένα θα γίνουν σε όλες τις πόλεις ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου και στη Θεσσαλονίκη παραδοσιακά στις 27 Οκτωβρίου. 

Όλη η ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών για τις παρελάσεις

Αναφορικά με τη διεξαγωγή των παρελάσεων και των εκδηλώσεων για τον εορτασμό της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940 και επειδή διακινούνται ανυπόστατες φήμες περί μη διεξαγωγής των μαθητικών παρελάσεων, επισημαίνεται ότι συνεχίζουν να ισχύουν στο ακέραιο τα όσα προβλέπονται στη σχετική εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών που εξεδόθη στις 13 Οκτωβρίου 2021.

Κορωνοϊός: Παρελάσεις με αυστηρά μέτρα και χρήση μάσκας για όλους

Επομένως, οι μαθητικές παρελάσεις παντού θα πραγματοποιηθούν κανονικά. Διευκρινίζεται ότι η μαθητική παρέλαση της Θεσσαλονίκης πραγματοποιείται παραδοσιακά στις 27 Οκτωβρίου και θα πραγματοποιηθεί επίσης κανονικά. Στη στρατιωτική παρέλαση της Θεσσαλονίκης θα παρελάσουν μόνο στρατιωτικά τμήματα. Όλες οι παρελάσεις θα έχουν μέγιστη χρονική διάρκεια  60 λεπτών.

Σημειώνεται ότι, λόγω των μέτρων που λαμβάνονται για την αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, οι εορταστικές εκδηλώσεις, θα γίνουν σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις για λόγους δημόσιας υγείας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top