Κορωνοϊός: Παρελάσεις με αυστηρά μέτρα και χρήση μάσκας για όλους

Όσα είπε ο υπουργός Εσωτερικών, Μ. Βορίδης

Την ώρα που η επιδημιολογική εικόνα στη βόρεια Ελλάδα ανησυχεί ιδιαίτερα τους ειδικούς, η κυβέρνηση καλείται να αποφασίσει για το τι μέλλει γενέσθαι με τις παρελάσεις της 28ης Οκτωβρίου που πλησιάζουν. 

Τι θα γίνει με την παρέλαση 28ης Οκτωβρίου

Ο ρυθμός των εμβολιασμών έχει μειωθεί αισθητά, ενώ ταυτόχρονα έντονες είναι οι αντιδράσεις για τα μίνι lockdown από τα οποία επηρεάζονται τόσο οι εμβολιασμένοι, όσο και συγκεκριμένοι κλάδοι, όπως αυτοί της εστίασης και της ψυχαγωγίας. 

Κορωνοϊός: Εκστρατεία πειθούς των ανεμβολιάστων

Προς το παρόν η κυβέρνηση δίνει βάση στην εκστρατεία πειθούς των ανεμβολίαστων πολιτών, ειδικά των 600.000 συμπολιτών μας άνω των 60 ετών, οι οποίοι κινδυνεύουν περισσότερο από ενδεχόμενη νόσηση, αλλά και στους εφήβους.

Μητσοτάκης: Δε θα κάνουμε υποχρεωτικό τον εμβολιασμό  

Ενθαρρυντικά είναι τα στοιχεία για τα παιδιά 12 – 17 ετών, με τον αριθμό των κρουσμάτων να είναι σημαντικά χαμηλότερος από τον Αύγουστο, ενώ μόνο πέντε τμήματα σε όλη τη χώρα έχουν κλείσει λόγω αυξημένων κρουσμάτων. 

Οικονόμου: Η χώρα δε θα ξανακλείσει με lockdown

Σύμφωνα με τα στοιχεία ανά Περιφερειακή Ενότητα δείχνουν, η αύξηση κρουσμάτων σε παιδιά σχολικής ηλικίας παρατηρείται κυρίως σε περιοχές με χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη του ενήλικου πληθυσμού, όπου υπάρχει αύξηση του επιδημιολογικού φορτίου.

Κορωνοϊός: Τι θα γίνει με τις παρελάσεις

Όσον αφορά στις παρελάσεις, υπάρχουν σκέψεις να γίνει η μεγάλη στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη με αυστηρά μέτρα, εφόσον βέβαια μειωθούν τα κρούσματα και αρθεί το μίνι lockdown.

Κορωνοϊός: Σε μίνι lockdown από σήμερα η Θεσσαλονίκη - Τα μέτρα που ισχύουν

Ανάμεσα στα μέτρα που εξετάζονται είναι η χρήση μάσκας στο κοινό, οι αποστάσεις και η περιορισμένες προσκλήσεις στους επισήμους. 
Επίσης στο τραπέζι έχει πέσει η πρόταση στις στρατιωτικές παρελάσεις να λάβουν μέρος μόνο οι εμβολιασμένοι. 

Ερωτηθείς σχετικώς, σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ, ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης είπε πως θα γίνουν κανονικά οι εορτασμοί του Αγίου Δημητρίου και της 28ης Οκτωβρίου, προσθέτοντας μάλιστα πως η παρέλαση θα πραγματοποιηθεί με τη συμμετοχή όλων των πολιτών, όχι μόνο των εμβολιασμένων και με τήρηση των υγειονομικών μέτρων.

Επίσημα στο «κόκκινο» Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική, Κιλκίς και Λάρισα

Ωστόσο οι τελικές αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν έως τις 20 Οκτωβρίου, ώστε να έχει προλάβει να αποτυπωθεί το αποτέλεσμα του μίνι lockdown στους αριθμούς κρουσμάτων και νοσηλευομένων. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top