Οικονόμου: Η χώρα δε θα ξανακλείσει με lockdown

«Επιζήμια για όλους η άρνηση του εμβολιασμού»

Κατηγορηματικά απέκλεισε το ενδεχόμενο ενός καθολικού lockdown στη χώρα, όπως είχε συμβεί σε προηγούμενα κύματα της πανδημίας, ο Γιάννης Οικονόμου.

«Δεν υπάρχει περίπτωση να ξαναζήσουμε lockdown έτσι όπως το γνωρίζαμε και το ξέραμε την προηγούμενη περίοδο», τόνισε χαρακτηριστικά, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε πως η άρνηση εμβολιασμού είναι επιζήμια για όλους: «Η πανδημία αποτελεί μέρος της πραγματικότητάς μας και θα παραμείνει όσο υπάρχουν ακόμα συμπολίτες μας που συμπεριφέρονται σαν να μην υπάρχει. Η άρνηση του εμβολιασμού κυρίως συντηρεί μία κατάσταση η οποία είναι επιζήμια και για τους πολίτες και για την πατρίδα».

Επίσημα στο «κόκκινο» Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική, Κιλκίς και Λάρισα

«Με τις πολιτικές μας, όσες ήδη εφαρμόζουμε κι όσες σχεδιάζουμε να εφαρμόσουμε σύντομα δίνουμε λύσεις που αποδίδουν. Κατορθώσαμε σε συνεργασία με την κοινωνία και την ιατρική κοινότητα να επαναφέρουμε την κανονικότητα σε σημαντικό βαθμό. Δεν αρκούμαστε όμως σ' αυτό. Επιδιώκουμε την πληρότητα. Την πλήρη λειτουργία όλων των όψεων της ζωής», πρόσθεσε.

Παράλληλα, σημείωσε ότι από σήμερα μπορούν να κλείνουν ραντεβού για την τρίτη συμπληρωματική δόση οι συμπολίτες μας άνω των 60 ετών και οι υγειονομικοί.

«Η αναμνηστική δόση μπορεί να γίνεται μετά την παρέλευση έξι μηνών από την πρώτη, αν πρόκειται για το μονοδοσικό εμβόλιο, ή τη δεύτερη από τις δύο δόσεις εμβολίων», σημείωσε.

«Περιμένουμε διακομματική στήριξη για τη συμφωνία με τη Γαλλία»

«Η συμφωνία με τη Γαλλία αποτελεί μια τεράστια εθνική επιτυχία», είπε, αναφερόμενος στη συμφωνία αμυντικής συνεργασίας Ελλάδας – Γαλλίας.

Τι σημαίνει η συμφωνία Ελλάδας - Γαλλίας

Η συμφωνία έχει κατατεθεί για κύρωση στη Βουλή και η συζήτηση θα γίνει την Πέμπτη 7 Οκτωβρίου, με τον κ. Οικονόμου να σημειώνει πως η κυβέρνηση περιμένει διακομματική στήριξη: «Με δεδομένο ότι η Συμφωνία αποτελεί σημαντική εθνική παρακαταθήκη καθώς δίνει στη χώρα μας τη δυνατότητα να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο τόσο στην Ανατολική Μεσόγειο αλλά και στην Ευρώπη, στη συζήτηση δηλαδή για την ευρωπαϊκή στρατηγική αυτονομία, περιμένουμε -όπως ανέφερε και ο ίδιος ο πρωθυπουργός- μια διακομματική στήριξη της Συμφωνίας».

Παράλληλα, σημείωσε πως συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις της Ελλάδας με τις ΗΠΑ για την ανανέωση της συμφωνίας αμοιβαίας αμυντικής συνεργασίας σε εξαιρετικό κλίμα.

«Κινητοποιήθηκε όλος ο μηχανισμός από την πρώτη στιγμή του σεισμού στην Κρήτη»

Όσον αφορά το σεισμό στην Κρήτη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι «από την πρώτη στιγμή του σεισμού η κυβέρνηση κινητοποίησε όλο τον μηχανισμό μέσα σε αντίξοες συνθήκες αφού η σεισμική δραστηριότητα βρισκόταν σε εξέλιξη».

Arogi.gov.gr: Ανοίγει η πλατφόρμα για τους σεισμόπληκτους στην Κρήτη

«Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την επίσκεψή του στις πληγείσες περιοχές, ανακοίνωσε τη συνολική δέσμη μέτρων όμοια με εκείνη που εφαρμόζεται στους πυρόπληκτους της Εύβοιας και ενεργοποιήθηκε ο μηχανισμός κρατικής αρωγής ο οποίος προβλέπει γρήγορες διαδικασίες για άμεσες αποζημιώσεις», σημείωσε.

Παράλληλα, ενημέρωσε πως στις πληγείσες περιοχές βρίσκεται από τις πρώτες ώρες κλιμάκιο μηχανικών του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, περίπου 80 μηχανικοί βρίσκονται εκεί, οι οποίοι κάνουν αποτίμηση των ζημιών στα πληγέντα κτίρια.

«Έως το τέλος της χθεσινής μέρας είχαν γίνει αυτοψίες σε 1.199 κτίρια. Ταυτόχρονα, το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, σε συνεργασία με την Περιφέρεια, έχει ήδη θέσει στη διάθεση των πληγέντων 82 διαμερίσματα στην περιοχή, με 562 κλίνες, ώστε, ιδίως, ευάλωτες ομάδες, οικογένειες με μικρά παιδιά να φιλοξενηθούν άμεσα και προσωρινά, μέχρις ότου υπάρξουν μονιμότερες λύσεις», κατέληξε.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top