Κορωνοϊός: Συναγερμός μετά τα χθεσινά κρούσματα - Εξετάζονται νέα μέτρα

Ποιες περιοχές είναι στο «κόκκινο»

Τα νεότερα στοιχεία για την πορεία της πανδημίας - Βίντεο από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star (19/10)

Συναγερμό έχει προκαλέσει η χθεσινή ενημέρωση για τα κρούσματα κορωνοϊού, τα οποία ανήλθαν σε 3.739 σε όλη τη χώρα. Πρόκειται για τον μεγαλύτερο ημερήσιο αριθμό κρουσμάτων που έχει καταγραφεί από τα τέλη Αυγούστου, γεγονός που ανησυχεί τους πολίτες αλλά και τον κρατικό μηχανισμό. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, η επιτροπή εμπειρογνωμόνων εξετάζει νέα μέτρα για τη διαχείριση της πανδημίας, τα οποία θα αφορούν τις περιοχές που αντιμετωπίζουν το μεγαλύτερο πρόβλημα. 

Κορωνοϊός: Ανησυχία για τη νέα μετάλλαξη «Δέλτα plus» - Πού έχει εντοπιστεί

Είναι γεγονός πως υπάρχει ανάγκη διατήρησης της κανονικότητας, καθώς οι πολίτες έχουν κουραστεί πολύ από τα αλλεπάλληλα lockdown του πρόσφατου παρελθόντος. Ενδέχεται τα νέα μέτρα, που θα ανακοινωθούν, να αφορούν την καθολική χρήση μάσκας στις «κόκκινες» περιοχές, τόσο στους εσωτερικούς όσο και στους εξωτερικούς χώρους, ή και τη διπλή μάσκα στα ΜΜΜ.

Προς το παρόν δεν εξετάζεται το μέτρο της απαγόρευσης κυκλοφορίας. 

Κορωνοϊός: «Έκρηξη» του ιικού φορτίου - Σε ποια περιοχή αυξήθηκε 176%

Η κυβέρνηση έχει διαμηνύσει πολλές φορές πως η χώρα δεν πρόκειται να μπει ξανά σε καθεστώς γενικού lockdown, αφού η οικονομία θα δεχόταν ένα ακόμα μεγάλο πλήγμα. Ωστόσο, όσο οι ΜΕΘ πιέζονται και τα κρούσματα ανεβαίνουν, η κατάσταση θα χειροτερεύει. 

Σύμφωνα με την χθεσινή ενημέρωση του ΕΟΔΥ, ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 356 (64.3% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 66 έτη. To 81.7% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 312 (87.64%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 44 (12.36%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι.

Κορωνοϊός: Σχεδόν ένα ολόκληρο χωριό στη Νάουσα νοσεί μετά από γάμο

Ο καθηγητής Δημοσθένης Σαρηγιάννης προειδοποίησε χθες πως αν δεν ληφθούν νέα μέτρα, θα δούμε «έως και 5.000 κρούσματα μέσα στον Νοέμβριο». 

Κορωνοϊός: Νεκρός 46χρονος ανεμβολίαστος πατέρας - «Δεν το πήρε στα σοβαρά»

Αξίζει να σημειωθεί πως οκτώ περιοχές εκτός από την Αττική και τη Θεσσαλονίκη κατέγραψαν χθες τριψήφιο αριθμό κρουσμάτων: 

  • Αχαΐα – 106 νέα κρούσματα
  • Ημαθία – 172 νέα κρούσματα
  • Λάρισα - 270 νέα κρούσματα
  • Μαγνησία - 141 νέα κρούσματα
  • Ξάνθη - 109 νέα κρούσματα
  • Πέλλα - 119 νέα κρούσματα
  • Πιερία - 128 νέα κρούσματα
  • Τρίκαλα - 101 νέα κρούσματα

Αυξητικές τάσεις του ιικού φορτίου στα λύματα 

Αυξητικές τάσεις στο μέσο εβδομαδιαίο ιικό φορτίο του SARS-CoV-2 στα αστικά λύματα των οκτώ από τις δώδεκα περιοχές που ελέγχθηκαν από το Εθνικό Δίκτυο Επιδημιολογίας Λυμάτων (ΕΔΕΛ) του ΕΟΔΥ, παρατηρήθηκαν την εβδομάδα 11 έως 17 Οκτωβρίου, σε σχέση με την εβδομάδα 4 έως 10 Οκτωβρίου 2021.

Καθαρά αυξητικές ήταν οι τάσεις που παρατηρήθηκαν στη Λάρισα (+30%), στην Αλεξανδρούπολη (+50%) και στο Βόλο (+176%), ενώ οριακές ήταν οι αυξήσεις στο μέσο εβδομαδιαίο ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων στην Περιφέρεια Αττικής (+12%), στη Θεσσαλονίκη (+15%), στα Χανιά (+18%), στην Ξάνθη (+24%) και στα Ιωάννινα (+28%).

Πτωτικές τάσεις στο μέσο εβδομαδιαίο ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων παρατηρήθηκαν στο Ρέθυμνο (-33%), στον 'Αγιο Νικόλαο (-50%) και στο Ηράκλειο (-68%), ενώ οριακή μείωση παρατηρήθηκε στην Πάτρα (-12%). 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top