ΠΟΕΔΗΝ: Τρεις ασθενείς πέθαναν στο ΑΧΕΠΑ περιμένοντας για ΜΕΘ

Ανησυχητικά τα στοιχεία στη Θεσσαλονίκη

ΜΕΘ

Μεγάλη πίεση δέχεται το σύστημα Υγείας στη βόρεια Ελλάδα.

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία), Μιχάλης Γιαννάκος, μιλώντας στον Real FM της Θεσσαλονίκης, έκανε λόγο για τρείς θανάτους ασθενών από κορωνοϊό, που ήταν σε αναμονή για ΜΕΘ (Μονάδα Εντατικής Θεραπείας).

Συγκεκριμένα, είπε πως από τους 7 διασωληνωμένους ασθενείς οι οποίοι νοσηλεύονταν εκτός ΜΕΘ στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης οι τρεις πέθαναν σε απλή κλίνη κοροναϊού, ενώ άλλοι τέσσερις παραμένουν στο ίδιο νοσοκομείο διασωληνωμένοι, αλλά εκτός Μονάδας Εντατικής Θεραπείας.

«Οι τρεις που κατέληξαν, αν ήταν στη ΜΕΘ, μπορεί να είχαν καλύτερη τύχη», τόνισε.

Στην αναμονή για ένα κρεβάτι ΜΕΘ βρίσκονται, σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, διασωληνωμένοι ασθενείς και σε άλλα νοσοκομεία.

Συγκεκριμένα σήμερα άλλοι τρεις διασωληνωμένοι νοσηλεύονται εκτός ΜΕΘ στο «Παπανικολάου» και άλλοι έξι στο «Παπαγεωργίου», οι οποίοι νοσηλεύονται σε Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας.

Επίσης ο κ. Γιαννάκος περιέγραψε την εικόνα που επικρατεί σήμερα στα νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας και ζήτησε για ακόμη μία φορά την επιστροφή των ανεμβολίαστων υγειονομικών στα νοσοκομεία με δυο rapid test την εβδομάδα και τήρηση των μέτρων προστασίας, καθώς όπως είπε δεν είναι δυνατό να επιτρέπεται η είσοδος σε ανεμβολίαστους συνοδούς ασθενών με ένα rapid test και να απαγορεύεται στους υγειονομικούς στους οποίους το τείχος ανοσίας έχει χτιστεί σε ποσοστό πλέον του 95%.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top