«Μπάλλος»: Το βυθισμένο λεωφορείο στα διεθνή ΜΜΕ - Η ανακοίνωση του ΟΣΥ

Τον γύρο του κόσμου κάνει η φωτογραφία με το λεωφορείο στην Ποσειδώνος

To ρεπορτάζ του Γιώργου Σαραντάκου για το εγκλωβισμένο λεωφορείο στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star - 14/10

Η εικόνα με το βυθισμένο λεωφορείο του ΟΑΣΑ στην παραλιακή λεωφόρο στο ύψος του Πολιτιστικού Κέντρου Σταύρος Νιάρχος κάνει από χθες τον γύρο του κόσμου. 

κόσμος λεωφορείο

Οι επιβάτες σχημάτισαν ανθρώπινη αλυσίδα για να βγουν από το πλημμυρισμένο λεωφορείο - AP Images

Ο οδηγός επιχείρησε να περάσει κάτω από υπόγεια γέφυρα, η οποία όμως πλημμύρισε από τον μεγάλο όγκο νερού, που συσσωρεύτηκε εκεί λόγω της κακοκαιρίας «Μπάλλος». 

Κακοκαιρία Μπάλλος: Η στιγμή που επιβάτες και οδηγός εκκένωσαν το λεωφορείο

Η λεωφορείο ακινητοποιήθηκε και η στάθμη του νερού άρχισε να ανεβαίνει επικίνδυνα, με αποτέλεσμα οι επιβάτες να σχηματίσουν ανθρώπινη αλυσίδα και να καταφέρουν να απομακρυνθούν με ασφάλεια.

λεωφορείο βυθισμένο

Οι επιβάτες κατάφεραν με ασφάλεια να βγουν στην άκρη του δρόμου - AP Images

Το λεωφορείο έγινε θέμα και στα διεθνή μέσα ενημέρωσης, με το Associated Press, να κάνει λόγο για ανθρώπους, οι οποίοι βοηθώντας ο ένας τον άλλον κατάφεραν να φύγουν από το πλημμυρισμένο λεωφορείο δίχως να κινδυνεύσουν.

 

 

«Μπάλλος»: Βρέθηκαν κομμάτια του αυτοκινήτου του αγνοούμενου στην Εύβοια

Στο θέμα αναφέρθηκε επίσης και η Washington Post, δημοσιεύοντας φωτογραφία που δείχνει τους επιβάτες μέσα στο νερό να προσπαθούν να βγουν στην άκρη του δρόμου με ασφάλεια. 

Washington Post

Το δημοσίευμα της Washington Post

Ανακοίνωση του ΟΣΥ για το βυθισμένο λεωφορείο

Από την πλευρά του ο ΟΣΥ έβγαλε ανακοίνωση για το περιστατικό, τονίζοντας πως ο οδηγός εκτελούσε κανονικά το δρομολόγιο, καθώς δεν υπήρχε απαγόρευση διέλευσης από το σημείο. 

«Μπάλλος»: Άνοιξε κεντρικός δρόμος και «ρούφηξε» λεωφορείο στη Θεσσαλονίκη

«Στις 14:45 στη γέφυρα της παλιάς παραλιακής στο ρεύμα προς Πειραιά (στο ύψος του Ιδρύματος “Σταύρος Νιάρχος”) και ενώ το όχημα εκτελούσε κανονικά το δρομολόγιό του, εφόσον δεν υπήρχε απαγόρευση διέλευσης, μέσα σε λίγα λεπτά μεγάλος όγκος υδάτων από τα παρακείμενα έργα άρχισε να πλημμυρίζει τη γέφυρα με αποτέλεσμα τη διακοπή λειτουργίας του κινητήρα του οχήματος. Άμεσα και με ψυχραιμία, ο οδηγός αποβίβασε τους επιβάτες και ενημέρωσε την Πυροσβεστική, καθώς και την αρμόδια υπηρεσία της Εταιρείας», αναφέρει η ανακοίνωση.

πλημμυρισμένο λεωφορείο

Το πλημμυρισμένο λεωφορείο

Επαναλαμβάνεται ότι προτεραιότητα της εταιρείας ήταν και είναι η ασφαλής μεταφορά του επιβατικού κοινού και σημειώνει: 

«Οι κακοπροαίρετες αναφορές δεν προσφέρουν καμιά υπηρεσία στους πολίτες, ούτε και στους εργαζόμενους, οι οποίοι προσπαθούν σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες να εκτελέσουν τα καθήκοντά τους με επαγγελματισμό και ευθύνη».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top