Κορωνοϊός: Μέτρα ελευθερίας από το Σάββατο για εμβολιασμένους

Αγωνία για το πρώτο 15νθήμερο εφαρμογής τους

Επιστροφή στην κανονικότητα από το Σάββατο. Τέλος οι περιορισμοί για τους εμβολιασμένους στην εστίαση - Βίντεο από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star (6/10)

Επιστροφή στην κανονικότητα από το Σάββατο 9 Οκτωβρίου για τους εμβολιασμένους, καθώς θα μπορούν ελεύθερα να κυκλοφορούν και να διασκεδάζουν ακόμα και στις επιβαρυμένες επιδημιολογικά περιοχές. 

Όπως ανακοίνωσε χθες ο υπουργός Υγείας, Θ. Πλεύρης, πλέον το «κόκκινο» της διασποράς του κορωνοϊού αποσυνδέεται από τη λήψη μέτρων και την εφαρμογή τοπικών lockdown

Nέα μέτρα: Ελευθερία στην εστίαση για τους εμβολιασμένους - Τι θα ισχύει

Η επιστροφή στην κανονικότητα τελεί υπό αξιολόγηση και αναθεώρηση κάθε 15 μέρες. Έτσι την προτελευταία εβδομάδα του Οκτωβρίου θα αξιολογηθεί από την επιτροπή εμπειρογνωμόνων το επιδημιολογικό αποτύπωμα των μέτρων. 

Πλήρης ελευθερία για τους εμβολιασμένους - Πώς θα λειτουργεί η εστίαση

Ήδη αρκετοί επιστήμονες έχουν εκφράσει την αγωνία τους για τις συνέπειες που ενδεχομένως να έχουν τα μέτρα στην επιδημιολογική εικόνα της χώρας, με τα βλέμματα να είναι στραμμένα στον αριθμό κρουσμάτων, εισαγωγών στα νοσοκομεία και στις διασωληνώσεις. 

Κορωνοϊός: Τι θα ισχύσει για τους εμβολιασμένους και για τους ανεμβολίαστους

Από το ερχόμενο Σάββατο λοιπόν στην εστίαση και στους αμιγείς κλειστούς ή ανοιχτούς χώρους, όπου επιτρέπεται η είσοδος μόνο στους εμβολιασμένους πολίτες, δε θα υπάρχει κανένας περιορισμός. 

Κορωνοϊός: Στο «κόκκινο» του επιδημιολογικού χάρτη Σέρρες και Καρδίτσα

Οι θαμώνες θα μπορούν να διασκεδάζουν με μουσικοί, ακόμα και όρθιοι, χωρίς μάσκα, χωρίς περιορισμό στο ωράριο και θα μπορούν και να χορεύουν αν το θέλουν. Ωστόσο θα τηρούνται τα μέτρα ατομικής προστασίας ως προς την αντισηψία. Για το προσωπικό των επιχειρήσεων εστίασης και ψυχαγωγίας προβλέπονται η χρήση μάσκας, η ατομική προστασία, ενώ θα πρέπει δύο φορές την εβδομάδα, όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί, να υποβάλλονται σε rapid test. 

Για τους μικτούς χώρους διασκέδασης, ισχύουν οι περιορισμοί ως έχουν, διότι όπως είπε ο υπουργός Υγείας «σκοπός μας είναι να προστατεύσουμε τους εμβολιασμένους αλλά να προστατεύσουμε και τους ανεμβολίαστους οι οποίοι κινδυνεύουν πολύ περισσότερο». 

Έτσι στους χώρους αυτούς οι εμβολιασμένοι θα συνυπάρχουν με τους ανεμβολίαστους, εφόσον οι τελευταίοι έχουν υποβληθεί σε rapid test μέσα στο πρόσφατο 24ωρο, ενώ και η χρήση μάσκας θα είναι υποχρεωτική για όλους.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top