Nέα μέτρα: Ελευθερία στην εστίαση για τους εμβολιασμένους - Τι θα ισχύει

Τέλος τα περιοριστικά μέτρα στις «κόκκινες» περιοχές

Επιστροφή στην κανονικότητα από το Σάββατο. Τέλος οι περιορισμοί για τους εμβολιασμένους στην εστίαση - Βίντεο από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Μετα από δύο χρόνια πίεσης και αγωνίας η ζωή επιστρέφει στην κανονικότητα. Ο υπουργός Υγείας Θανάσης Πλεύρης έδωσε το «πράσινο φως» για πλήρη ελευθέρια στους εμβολιασμένους, με ευχάριστα νέα για επιστροφή στην διασκέδαση, όπως την ξέραμε προ κορωνοϊού.

Πλήρης ελευθερία για τους εμβολιασμένους - Πώς θα λειτουργεί η εστίαση

Έτσι, αρχής γενομένης από το Σάββατο 9 Οκτωβρίου θα επιτρέπονται στα εστιατόρια, μπαρ κλπ να έχουν μουσική και οι θαμώνες να είναι όρθιοι.

Προνόμια εμβολιασμένων: Αντιδράσεις από την αντιπολίτευση

Όπως ανέφερε ο υπουργός Υγείας το μεσημέρι της Τετάρτης, θα υπάρχει πλήρης ελευθερία για τους εμβολιασμένους, ενώ το προσωπικό στην εστίαση αλλά και στα κέντρα διασκέδασης θα παίρνει τα απαραίτητα μέτρα και θα χρησιμοποιεί μάσκα.

Όσον αφορά τους μικτούς χώρους διασκέδασης, θα ισχύουν ως έχουν οι περιορισμοί, δηλαδή οι μη εμβολιασμένοι θα πρέπει να προσκομίζουν αρνητικό αποτέλεσμα rapid test, ενώ η πληρότητα θα είναι στο 50% και ανώτατο όριο τα 10.000 άτομα. Επίσης, είναι υποχρεωτική η κενή θέση ανά 2 έως 4 καθήμενους. 

Επίσης έγινε γνωστό ότι όλοι οι άλλοι χώροι ψυχαγωγίας θα πρέπει να ακολουθούν τα μέτρα όπως ισχύουν σήμερα και οι εμβολιασμένοι που βρίσκονται σε αυτούς θα πρέπει να φορούν μάσκες και να τηρούν όλα τα μέτρα προστασίας.

νέα μέτρα εστίαση

Νέα μέτρα: Χωρίς περιοριστικά μέτρα οι «κόκκινες» περιοχές

Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας, τέλος μπαίνει από το Σάββατο στα περιοριστικά μέτρα στις κόκκινες περιοχές. 

Ωστόσο, θα επισημαίνονται στον επιδημιολογικό χάρτη της χώρας με στόχο να ενημερώνονται οι πολίτες ώστε να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να μην ξεχνούν να τηρούν τα μέτρα προστασίας από τον κορωνοιό, όπως είναι η μάσκα, η χρήση αντισηπτικού και οι τήρηση των αποστάσεων.

Αν χρειαστούν επιπλέον μέτρα, όπως τόνισε ο υπουργός Υγείας για αυτά θα γνωμοδοτήσει η αρμόδια Επιτροπή. Ο στόχος είναι, οι πολίτες να γνωρίζουν ποιες είναι οι κόκκινες περιοχές και να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top