Προνόμια εμβολιασμένων: Αντιδράσεις από την αντιπολίτευση

Πώς σχολίασαν τα κόμματα τα μέτρα που ανακοίνωσε ο Πλεύρης      

Tα νέα μέτρα που ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Θ. Πλεύρης για τις κόκκινες περιοχές και τις ελευθερίες των εμβολιασμένων

Τις αντιδράσεις κομμάτων της αντιπολίτευσης προκάλεσαν τα μέτρα με τα «προνόμια» ή δικαιώματα των εμβολιασμένων. Τα νέα μέτρα  που ανακοίνωσε ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης προβλέπουν μεταξύ άλλων την κατάργηση των περιορισμών για τους εμβολιασμένους από το Σάββατο 9 Οκτωβρίου.   

ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση κάνει ό,τι μπορεί για να ενισχύσει το αντιεμβολιαστικό κίνημα 

Την άποψη ότι τα μέτρα που ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης «ενισχύουν το αντιεμβολιαστικό κίνημα» εκφράζει με δήλωση του ο τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Ανδρέας Ξανθός.  

«Είναι γεγονός ότι η κυβέρνηση "κατάφερε" να δημιουργηθεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα αντιεμβολιαστικό κίνημα. Και με τα σημερινά μέτρα που ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας κ. Πλεύρης, κάνει ό,τι μπορεί για να το ενισχύσει», σημειώνει χαρακτηριστικά, υπογραμμίζοντας πως «το πρόβλημα είναι ότι η επιστροφή στην "κανονικότητα" των εμβολιασμένων και η άρση περιορισμών στις "κόκκινες περιοχές", είναι μια επισφαλής επιδημιολογικά επιλογή, ειδικά σε περίοδο έξαρσης της πανδημίας και ευρύτατης κυκλοφορίας του ιού». «Η κυβέρνηση "παίζει" επικοινωνιακά με την "ιερή αγανάκτηση" των εμβολιασμένων εναντίον των ανεμβολίαστων και "καλοπιάνει" τους επαγγελματίες της εστίασης και της διασκέδασης. Χωρίς βεβαίως να έχουν συζητηθεί αυτά τα μέτρα σε κανένα επιστημονικό όργανο» αναφέρει ο κ. Ξανθός. 

Οικονόμου: Δικαιούνται περισσότερα προνόμια οι εμβολιασμένοι

 ΚΙΝΑΛ: Τεράστιο ρίσκο οι εξαγγελίες για παροχή «κινήτρων» για τους εμβολιασμένους, αν δεν συνδυασθούν με αποτελεσματικούς ελέγχους 

Τo Kίνημα Αλλαγής, με ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του κόμματος, σχολίασε τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για τους εμβολιασμένους.

«Οι εξαγγελίες για παροχή "κινήτρων" για τους εμβολιασμένους, αν δεν συνδυασθούν με αποτελεσματικούς ελέγχους εφαρμογής των μέτρων, εμπεριέχουν ένα ρίσκο», τονίζει το Κίνημα Αλλαγής, με την επισήμανση ότι η πανδημία καλπάζει, το ΕΣΥ οδηγείται και πάλι στο κόκκινο, οι εμβολιασμοί δεν προχωρούν, κάθε μέρα θρηνούμε δεκάδες θανάτους, ένα από τα υψηλότερα ποσοστά στην Ευρώπη.

Επίσης, κατακρίνει την κυβέρνηση, διότι, όπως αναφέρει, «δεν κάνει κάτι για να ενισχύσει την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών σε ειδικές επαγγελματικές κατηγορίες, και να προωθήσει τον εμβολιασμό στον πληθυσμό».

Σύμφωνα με το Κίνημα Αλλαγής, η κρισιμότητα της κατάστασης δεν αφήνει περιθώρια για άλλα λάθη, τα οποία, όπως τονίζει «ομολογήθηκαν με την αντικατάσταση όλων των προσώπων που εμπλέκονταν στην διαχείριση της πανδημίας ως σήμερα».

ΚΚΕ: Η κυβέρνηση αξιοποιεί το εμβόλιο ως μέσο διχασμού  

Το ΚΚΕ σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της Κεντρικής Επιτροπής αναφέρει:  

«Η κυβέρνηση καλό θα ήταν να εξηγήσει πως οι σημερινές εξαγγελίες του Υπουργείου Υγείας ενισχύουν την εμβολιαστική εκστρατεία, γιατί αυτό δεν το κατάλαβε κανείς. Πάνω στη βιασύνη της να αξιοποιήσει για άλλη μία φορά το εμβόλιο ως μέσο διχασμού, "ξέχασε" να αναφέρει τί θα κάνει για τα μέτρα πρόληψης, την επιδημιολογική επιτήρηση και ιχνηλάτηση και την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας, που είναι απαραίτητοι όροι για την αντιμετώπιση της πανδημίας». 

ΜέΡΑ25: Ο κορωνοϊός δεν αντιμετωπίζεται με την απαγόρευση της μουσικής

Ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΜέΡΑ25 Μιχάλης Κριθαρίδης δήλωσε 

«Η Κυβέρνηση που τόσο καιρό μας έλεγε ότι η αντιμετώπιση της πανδημίας περνάει μέσα από την απαγόρευση της μουσικής, ή ότι ο κορωνοϊός μεταδίδεται περισσότερο μετά τα μεσάνυχτα, αποφάσισε σήμερα -με έναν και πλέον χρόνο καθυστέρηση- ότι αυτές οι ανόητες, αυταρχικού τύπου απαγορεύσεις δεν έχουν κανένα αποτέλεσμα και καμία λογική. Θα ελπίζαμε πως μετά από αυτή την αυτονόητη διαπίστωση, η Κυβέρνηση θα προχωρούσε και σε ενίσχυση του ΕΣΥ, στη δημιουργία ενός δημοσίου δικτύου για δωρεάν, μαζικά ράπιντ τεστ στον πληθυσμό (εμβολιασμένο και μη), στην αύξηση των μέσων μεταφοράς, στη μείωση του αριθμού των μαθητών ανά τάξη και σε μια πραγματική και ουσιαστική καμπάνια ώστε με πειθώ και σεβασμό να πείσει τους ανεμβολίαστους. Ξέρουμε ωστόσο ότι οι «άριστοι» επιτελάρχες του κ. Μητσοτάκη θα πράξουν κάτι τέτοιο, καθώς δεν αποσκοπούν στην πραγματική έξοδο της χώρας από την πανδημία, αλλά στην είσοδο της ολιγαρχίας στα κερδοσκοπικά πεδία που η κάθε κρίση (υγειονομική, οικονομική κλπ.) γι' αυτούς -με τη βοήθεια της Κυβέρνησης-, γεννά».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top