Οικονόμου: Δικαιούνται περισσότερα προνόμια οι εμβολιασμένοι

Για συμφωνία Ελλάδας – Γαλλίας: Πολιτικός καιροσκοσπισμός από Τσίπρα

Νέες ελευθερίες για τους εμβολιασμένους αναμένεται να ανακοινωθούν αύριο, από τον υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη, όπως τόνισε ο Γιάννης Οικονόμου, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, οι εμβολιασμένοι συμπολίτες δικαιούνται να έχουν περισσότερα προνόμια καθώς συνέβαλαν στην οχύρωση της χώρας έναντι του κορωνοϊού.

Ο ίδιος ξεκαθάρισε ότι η χώρα δεν πρόκειται να κλείσει ξανά, ενώ απαντώντας  στις δηλώσεις του Ευάγγελου Βενιζέλου σχετικά με τους θανάτους στη χώρα μας, ο κ. Οικονόμου τόνισε πως ο « υψηλός αριθμός των θανάτων είναι ένα εξαιρετικά λυπηρό φαινόμενο, απέναντι στο οποίο κανείς δεν μπορεί να το ξεπερνά χωρίς να του δίνει την δέουσα σημασία. Όμως είναι ένα θέμα που πρωτίστως έχει επιστημονική διάσταση και μετά πολιτική. Όταν εξηγηθεί επιστημονικά και υπάρχει δυνατότητα για πολιτικές εξηγήσεις, τότε αυτές θα δοθούν».

Τι θα γίνει με τις παρελάσεις

Όσον αφορά το θέμα των παρελάσεων, ο κ. Οικονόμου είπε πως φέτος δεν είναι όπως πέρυσι.

«Ο εμβολιασμός συνεχίζεται. Ας κοιτάξουμε ποιοι άνθρωποι είναι διασωληνωμένοι στις εντατικές. Ο κόσμος δικαιούται, αξίζει και θα έχει μία κανονικότητα» , τόνισε.

Για συμφωνία Ελλάδας – Γαλλίας: Πολιτικός καιροσκοσπισμός από Τσίπρα

Για πολλοστή φορά ο κ. Τσίπρας αποδεικνύει, τόσο στο ελληνικό όσο και στο διεθνές κοινό, τον πολιτικό του καιροσκοπισμό», δήλωσε ο Γιάννης Οικονόμου, σχολιάζοντας την τοποθέτηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα για την καταψήφιση της αμυντικής συμφωνίας Ελλάδας – Γαλλίας.

«Σήμερα χρειάστηκε το ντεκόρ της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ για να δηλώσει μέσα από μια ανερμάτιστη ομιλία ότι θα καταψηφίσει την ιστορική συμφωνία Ελλάδας- Γαλλίας. Το αντιπολιτευτικό του μένος θέλει μια Ελλάδα αδύναμη και εκτός του δικτύου των διεθνών συμμαχιών, μια Ελλάδα φοβική. Τυφλωμένος από τις εμμονές και το κομματικό του πάθος δεν μπορεί να διακρίνει ότι η συμφωνία με την Γαλλία είναι πρώτα και πάνω από όλα εθνική επιτυχία και μετά επιτυχία της κυβέρνησης. Ο ελληνισμός όμως γνωρίζει ότι τα εθνικά μας δίκαια δεν διασφαλίζονται με κορώνες  και θεωρίες αλλά με ενεργητική διπλωματία και πράξεις», πρόσθεσε ο κ. Οικονόμου.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top