Αποκάλυψη Star: Πώς ακροδεξιοί «ψαρεύουν» μαθητές μέσω TikTok

Τους τάζουν δώρα και κινητά για τους δώσουν πληροφορίες

Αποκάλυψη Star: Πώς ακροδεξιοί «ψαρεύουν» μαθητές μέσω διαδικτύου - Βίντεο από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων 

Οι εικόνες με μαθητές να χαιρετούν φασιστικά στο ΕΠΑΛ της Σταυρούπολης στη Θεσσαλονίκη προκαλούν θλίψη. Την ίδια ώρα, ερωτήματα γεννιούνται για το ποιος και πώς κατάφερε να παρεισφρήσει στις εκπαιδευτικές κοινότητες και με ποιο τρόπο μύησε στις ιδέες του ρατσισμού και της ακροδεξιάς ανήλικους, που δεν έχουν τελειώσει ούτε το σχολείο.

Νέα επεισόδια στη Σταυρούπολη: Πετροπόλεμος και χημικά έξω από το ΕΠΑΛ

Σύμφωνα με το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του Σπύρου Λάμπρου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, οι ακροδεξιές οργανώσεις μπαίνουν στην εφαρμογή TikTok, όπου όλα τα σχολεία έχουν προφίλ και στα διαδικτυακά παιχνίδια.

Σταυρούπολη: Η Χρυσή Αυγή συγχαίρει τους μαθητές που επιτέθηκαν με μαχαίρια

Εκεί «ψαρεύουν» τους «νταήδες» του σχολείου και τούς κάνουν δώρα, όπως προπληρωμένες κάρτες για να προχωρούν σε επίπεδα στα παιχνίδια τους ή τους στέλνουν κινητό στο σπίτι για να τους δελεάσουν. Η φράση που κυριαρχεί σε αυτή τη «συναλλαγή» είναι «Εσύ διαλέγεις. Εγώ πληρώνω».

Ως αντάλλαγμα ζητούν να μάθουν πληροφορίες που αφορούν τους μαθητές, όπως ποιος κάνει τι στο σχολείο. Με αυτό τον τρόπο δημιουργούν μικρές ομάδες μέσα στα σχολεία. 

Οι ηλικίες που «χτυπάνε» είναι μεταξύ 12-16 ετών, αλλά και στα ΕΠΑΛ. 

Προσελκύουν κυρίως μαθητές που βρίσκονται σε λαϊκές γειτονιές και επιχειρούν κυρίως σε παιδιά διαλυμένων οικογενειών που μπορούν με λίγα χρήματα να τα δελεάσουν

Οι καθηγητές είναι όμηροι σε αυτή την κατάσταση. Δέχονται απειλές ότι θα τους σπάσουν τα αυτοκίνητα και ότι θα τους διαπομπεύσουν στο διαδίκτυο. Δεν μπορούν να αποβάλλουν τους μαθητές, γιατί τα παιδιά ισχυρίζονται ότι αυτή είναι η ιδεολογία τους και ότι δεν διαπράττουν κάποιο πειθαρχικό παράπτωμα.


Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top