Σταυρούπολη: Η Χρυσή Αυγή συγχαίρει τους μαθητές που επιτέθηκαν με μαχαίρια

Η ανακοίνωση της εγκληματικής οργάνωσης για τα επεισόδια στα ΕΠΑΛ

Ρεπορτάζ της Λευκής Γεωργάκη για τα επεισόδια που σημειώθηκαν στα ΕΠΑΛ Σταυρούπολης/ Κεντρικό δελτίο ειδήσεων Star (28/9/21)

Τα σοβαρά επεισόδια που σημειώθηκαν χθες, Τρίτη, έξω από το 1ο-2ο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης στη Θεσσαλονίκη έχουν προκαλέσει τρόμο σε φοιτητές, μαθητές και γονείς. 

Επεισόδια στη Θεσσαλονίκη: Επίθεση με καδρόνια έξω από λύκειο

Μέχρι στιγμής δεν υπήρχαν στοιχεία για τους 40 κουκουλοφόρους μαθητές του σχολείου που επιτέθηκαν στους διαδηλωτές με σουγιάδες, καδρόνια και πυρσούς, τραυματίζοντας σοβαρά δύο φοιτητές. 

Ωστόσο, σήμερα το «Μέτωπο Νεολαίας» Χρυσής Αυγής εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία τάσσεται στο πλευρό των μαθητών του ΕΠΑΛ που επιτέθηκαν στους φοιτητές. 

Ένταση και σήμερα έξω από τα ΕΠΑΛ Σταυρούπολης/ intimenews

Σύμφωνα με το GRTimes, με αυτόν τον τρόπο επιβεβαιώνεται ότι κάποιοι από τους μαθητές ίσως έχουν σχέση με την εγκληματική οργάνωση. 

Μάλιστα στην ανακοίνωση του, το «Μέτωπο Νεολαίας» Χρυσής Αυγής «συγχαίρει τους μαθητές για την δυναμική τους αντίδραση απέναντι στις προκλήσεις και τις απόπειρες καπήλευσης των κινητοποιήσεων τους για αντεθνικούς σκοπούς».

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:

Ένταση και σήμερα έξω από τα ΕΠΑΛ Σταυρούπολης/ intimenews

«Ο Λαϊκός Σύνδεσμος – ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ συγχαίρει τους μαθητές του 1ου-2ου ΕΠΑΛ Σταυρούπολης για την δυναμική τους αντίδραση απέναντι στις προκλήσεις και τις απόπειρες καπήλευσης των κινητοποιήσεων τους για αντεθνικούς σκοπούς. Συνονθυλεύματα κομμουνιστικών και αναρχικών μορφωμάτων δεν έχουν καμία θέση κοντά στους σχολικούς χώρους, ιδίως όταν με θράσος ανακοινώνουν εκφοβιστικές συγκεντρώσεις εγκαταλείποντας κάθε προσωπείο δήθεν φιλο-μαθητικών αισθημάτων. Ορθώς λοιπόν η μαθητική κοινότητα της Σταυρούπολης απομάκρυνε τους αριστεριστές συμμορίτες κάνοντας αυτό που η πολιτεία αρνείται να πράξει καλύπτοντας τους χαϊδεμένους της «ταξικούς επαναστάτες». 

Θα πρέπει να σημειωθεί πως πριν από λίγο σημειώθηκαν νέα επεισόδια έξω από το ΕΠΑΛ της Σταυρούπολης, με μολότοφ, πετροπόλεμο και ρίψη μπουκαλιών. Στο σημείο έσπευσε η αστυνομία, η οποία έκανε περιορισμένη χρήση χημικών. 

Νέα επεισόδια στο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης – Πέταξαν μολότοφ και πέτρες

Νάσος Ηλιόπουλος: «Η κοινωνία θα παλέψει και θα νικήσει ξανά τους νεοναζί»

Σχετικά με τα γεγονότα στα ΕΠΑΛ Σταυρούπολης αλλά και την ανακοίνωση της Χρυσής Αυγής. ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος, δήλωσε: 

«Εδώ και δύο μέρες, με την κάλυψη της Χρυσής Αυγής, νεοναζί έχουν μετατρέψει Λύκειο στη Σταυρούπολη σε πεδίο μάχης. Σήμερα ανενόχλητοι κατάφεραν να εκτοξεύουν ακόμα και μολότοφ εναντίον της αντιφασιστικής συγκέντρωσης, υπό τα αδιάφορα βλέμματα διμοιρίας των ΜΑΤ. Η ηγεσία των νεοναζί μπορεί να είναι φυλακή, το δηλητήριο όμως του ρατσισμού και του φασισμού είναι ακόμα εδώ. 

Η κυβέρνηση έχει τεράστιες ευθύνες για τη σημερινή έκρηξη νεοναζιστικής βίας. Η αναβάθμιση της ακροδεξιάς της πτέρυγας και η ανοχή ακόμα και της δημοσιοποίησης ονομάτων νηπίων με μεταναστευτική καταγωγή από βουλευτή της δίνει χώρο στους νεοναζί και ανοίγει το δρόμο για ποιο επιθετικές ενέργειες από τη μεριά τους. Τα υπουργεία Παιδείας και Προστασίας του Πολίτη απλά παρακολουθούν τους νεοναζί να μετατρέπουν σχολείο σε ορμητήριο. 

Η κοινωνία θα παλέψει και θα νικήσει ξανά τους νεοναζί, ούτε βήμα πίσω!»

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top