Σεισμός Κρήτη: Κλειστά τα σχολεία την Πέμπτη και την Παρασκευή στο Ηράκλειο

Αυτοψία και σε σχολεία του δήμου Οροπεδίου Λασιθίου

Το χτύπημα του εγκέλαδου στο Ηράκλειο της Κρήτης ήταν τόσο δυνατό που προκάλεσε σοβαρές ζημιές στο Δημοτικό Σχολείου Θραψανού, του χωριού που βρίσκεται κοντά στο Αρκαλοχώρι / Κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Ανεστάλη η λειτουργία των σχολείων της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου και για τις δύο επόμενες ημέρες, Πέμπτη και Παρασκευή, όπως έκανε γνωστό ο αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου, Νίκος Συριγωνάκης.

Κρήτη σεισμός: Από θαύμα σώθηκαν δάσκαλοι και μαθητές δημοτικού στο Θράψανο

Στόχος είναι να διενεργηθούν οι έλεγχοι στατικότητας που γίνονται από κλιμάκια μηχανικών. Σήμερα, αναμένεται να γίνει αυτοψία και σε σχολεία του δήμου Οροπεδίου Λασιθίου.

Αναλυτικά η απόφαση για τα κλειστά σχολεία:

«Παράταση Αναστολής της Λειτουργίας των Δημοτικών και Ιδιωτικών Βρεφονηπιακών και Παιδικών Σταθμών και των Σχολικών Μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Π.Ε. Ηρακλείου

Έχοντας υπόψη:

  1. Τις διατάξεις του Άρθρου 94, Παρ. 4. Αρθ. 27 του Ν. 3852/2010 (ΦΕΚ 87/07.096.2010, Τεύχος Α) «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης – Πρόγραμμα Καλλικράτης
  2. Τις διατάξεις του Άρθρου 4, παρ. 4 «Διακοπή Μαθημάτων λόγω Εκτάκτων Αναγκών» του Π.Δ. 79/2017 (ΦΕΚ 109/01-08-2017)
  3. Την υπ’ αριθ. 219696/19-09-2019 Απόφαση του Περιφερειάρχη για τον Ορισμό των Αντιπεριφερειαρχών στην Περιφέρεια Κρήτης (ΦΕΚ 753/19.09.2019).
  4. Την κατάσταση έκτακτης ανάγκης που προέκυψε, ως αποτέλεσμα της ισχυρής σεισμικής δόνησης που σημειώθηκε το πρωί της Δευτέρας, 27.09.2021, στην Π.E. Ηρακλείου.
  5. Το γεγονός ότι η μετασεισμική δραστηριότητα είναι έντονη και συνεχίζεται μέχρι και σήμερα αποφασίζουμε 

Την παράταση της αναστολής λειτουργίας των Βρεφονηπιακών Σταθμών, των Δημοτικών και Ιδιωτικών Παιδικών Σταθμών και των Σχολικών Μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Π.Ε. Ηρακλείου για την Πέμπτη 30.09 και την Παρασκευή, 01.10.2021.

Όπως είπε, την Τριτη, ο υφυπουργός υποδομών και μεταφορών, Γιώργος Καραγιάννης 18 σχολεία ελέγχθηκαν χθες κι από αυτά, μόνο τα 9 μπορούν να λειτουργήσουν. Όπως είπε ο κ.Καραγιάννης, "από τύχη τα νηπιαγωγεία δεν έχουν υποστεί μεγάλες ζημιές. Οι μονάδες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης όμως, έχουν υποστεί μεγάλες ζημιές''».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top