Σεισμός Κρήτη: Μήνυμα του 112 στους κατοίκους του Ηρακλείου

«Μην μπαίνετε σε κτήρια που έχουν υποστεί ζημιά»

Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ για τον μεγάλο σεισμό στην Κρήτη - Βίντεο από το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star

Ανάστατη είναι η Κρήτη μετά τον σεισμό των 5,8 Ρίχτερ που ταρακούνησε το νησί λίγο μετά τις 9 το πρωί, στοιχίζοντας τη ζωή σε έναν άνθρωπο στο Αρκαλοχώρι Ηρακλείου.

Κρήτη σεισμός: Πάνω από 1.000 κτίρια είναι ακατάλληλα

Οι υλικές ζημιές είναι μεγάλες, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχουν και έντεκα τραυματίες. Η μετασεισμική δραστηριότητα τις τελευταίες ώρες είναι έντονη με τους κατοίκους να είναι σε μεγάλη αναστάτωση.

Σεισμός Κρήτη: Η προφητική ανάρτηση του Τσελέντη πριν από τρεις μέρες

σεισμός Κρήτη

Μάλιστα, πριν από λίγο, εστάλη μήνυμα από το «112» στους κατοίκους του Ηρακλείου να μην μπαίνουν σε κτίρια που έχουν υποστεί οποιαδήποτε ζημιά από τον σεισμό. Συγκεκριμένα, το προειδοποιητικό μήνυμα ανέφερε: «Ισχυρός σεισμός στην περιοχή σας με σεισμική ακολουθία σε εξέλιξη. Μην μπαίνετε σε κτήρια που έχουν υποστεί οποιαδήποτε ζημιά από το σεισμό. Παραμείνετε σε ετοιμότητα και ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών».

σεισμός Κρήτη 2

σεισμός Ηράκλειο Κρήτης

Σεισμός Κρήτη: Θα στηθούν σκηνές για να φιλοξενηθούν 2.500 σεισμόπληκτοι

Την εγκατάσταση σκηνών για όσους ανθρώπους δεν πρέπει και δεν μπορούν να μπουν στα σπίτια τους λόγω του ισχυρού σεισμού ανακοίνωσε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης, ο οποίος βρίσκεται στην περιοχή.

Ο κ. Στυλιανίδης είπε ότι μαζί με τον δήμαρχο και τον περιφερειάρχη και όλη την ομάδα των τοπικών αρχόντων αποφάσισαν να στηθούν σκηνές που θα έχουν τη δυνατότητα να φιλοξενήσουν 2.500 ανθρώπους, ώστε να εξυπηρετηθούν όλες οι οικογένειες και όλοι οι άνθρωποι που δεν πρέπει να μπουν στα σπίτια τους απόψε.

Παράλληλα γνωστοποίησε ότι η περιοχή έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ενώ προσέθεσε ότι οι τραυματίες μέχρι στιγμής είναι 12, φαίνεται ότι δεν έχουν κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, ωστόσο θα υπάρχει συνεχής ενημέρωση για την κατάσταση της υγείας τους.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top