Επετειακές εκδηλώσεις για τη Ναυμαχία της Σαλαμίνας

Μια νίκη ορόσημο για την χώρα μας και τον δυτικό πολιτισμό

Η Ναυμαχία της Σαλαμίνας: Η αυτοθυσία των Ελλήνων για τη δημοκρατία, την ειρήνη, την ανεξαρτησία, την ελευθερία. Μια νίκη ορόσημο για την χώρα μας και τον δυτικό πολιτισμό.

Στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων της επετείου της ιστορικής ναυμαχίας, έγινε και η τελετή κατάθεσης στεφάνων στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη. Τιμήθηκε η  Παγκόσμια Ημέρα Ελευθερίας και Δημοκρατίας.    

 «Με τη θυσία τους προστάτευσαν τις οικογένειες τους, τη χώρα τους, τα ιδανικά τους, αλλά ταυτόχρονα και τον πολιτισμό τους. Τον πολιτισμό αυτό που αποτέλεσε τη βάση του σύγχρονου δυτικού πολιτισμού», σημείωσε ο Γιώργος Παναγόπουλος  Δήμαρχος Σαλαμίνας.

Στην εκδήλωση παρέστησαν καταθέτοντας στεφάνι, μεταξύ άλλων, ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, η  κα Μαριάννα Βαρδινογιάννη, Πρέσβυς Καλής Θελήσεως της UNESCO και Πρόεδρος της Τιμητικής Κοσμητείας του Επετειακού Έτους "Θερμοπύλες-Σαλαμίνα 2020", ο Πρόεδρος του Διεθνούς Ιδρύματος Σαλαμίς Χρήστος Μαριδάκης.

 «Η επέτειος της ναυμαχίας της Σαλαμίνας υπενθυμίζει ότι οι μεγάλες νίκες της ιστορίας είναι νίκες ιδεών, νίκες αξιών και ότι με τις ιδέες αυτές και τις αξίες πρέπει να αγωνιζόμαστε σε όλη μας τη ζωή για την πατρίδα μας», ανέφερε η κα Μαριάννα Βαρδινογιάννη, Πρέβυς Καλής Θελήσεως της UNESCO .

Το παρών έδωσαν εκπρόσωποι από τον χώρο της πολιτικής, του πολιτισμού, των ενόπλων δυνάμεων καθώς και πρέσβεις ξένων χωρών. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top