Πάτρα: Ξύπνησε από το κώμα ο 6χρονος - Βούρκωσε με το δώρο των φίλων του

Αποσωληνώθηκε το παιδί που τραυματίστηκε σε αγώνα καρτ

Οι εξελίξεις σχετικά με την υγεία του 6χρονου Φώτη - Κεντρικό δελτίο ειδήσεων Star (23/9)

Αισιόδοξα είναι τα νέα για τον εξάχρονο Φώτη, ο οποίος τραυματίστηκε σε ατύχημα κατά τη διάρκεια αγώνων καρτ στην Πάτρα. 

Χθες το απόγευμα ολοκληρώθηκε η διαδικασία αποσωλήνωσής του, βήμα βήμα, ανάλογα με τις αντιδράσεις τους παιδιού. Η διαδικασία ήταν χρονοβόρα, καθώς ξεκίνησε στις 07:00 το πρωί και ολοκληρώθηκε στις 18:15.

Μόλις ξύπνησε το παιδάκι, ο Διευθυντής της μονάδας εντατικής θεραπείας, Ανδρέας Ηλιάδης, κάλεσε τους γονείς του παιδιού να το δουν, ενώ του έδειξε και τις ζωγραφιές που είχαν ετοιμάσει οι συμμαθητές του. Η αντίδραση του μικρούλη ήταν πολύ συγκινητική, αφού, σύμφωνα με τους γιατρούς βούρκωσε όταν είδε τι είχαν ετοιμάσει οι φίλοι του.

Άρχισε να αντιδρά στα ερεθίσματα, ανακουφίζοντας τόσο τους γονείς του, όσο και τους γιατρούς του. Ο εξάχρονος δε μίλησε λόγω της βαθειάς καταστολής, στην οποία βρισκόταν τις τελευταίες τέσσερις μέρες, αλλά και αυτή η λειτουργία θα αποκατασταθεί τις επόμενες μέρες, σύμφωνα με τους γιατρούς. 

Χαμόγελα στην Πάτρα: Ξύπνησε ο μικρός Φώτης που είχε τραυματιστεί στα καρτ

Ο διευθυντής της ΜΕΘ Παίδων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών, Α. Ηλιάδης, μιλώντας στην εφημερίδα «Γνώμη Πατρών», αναφέρθηκε στον αγώνα των γιατρών για να πάνε όλα καλά με τον εξάχρονο Φώτη. 

Πάτρα ατύχημα καρτ: Αισιόδοξα τα νέα για την υγεία του εξάχρονου

«Όλα πήγαν καλά. Ακολουθήσαμε τις αντιδράσεις του Φώτη και η αποσωλήνωση διήρκησε ώρες. Το εξαιρετικά θετικό είναι ότι ο Φώτης άνοιξε τα ματάκια του και αντιδρά στα ερεθίσματα. Θεωρώ ότι σταδιακά αφού επανέλθει πλήρως από τη διασωλήνωση δε θα υπάρχει πρόβλημα», είπε ο κ. Ηλιάδης, προσθέτοντας: «Αυξάνονται κατά πολύ οι πιθανότητες να επιστρέψει στη ζωή απόλυτα υγιής».

Πάτρα ατύχημα καρτ: «Οξυγόνο γρήγορα! Βοήθα Χριστέ μου το αγγελούδι»

Ο διευθυντής της ΜΕΘ δήλωσε πολύ χαρούμενος που ο Φώτης άνοιξε τα μάτια του, επισημαίνοντας πως το αγοράκι είχε σοβαρή κρανιοεγκεφαλική κάκωση και για ένα μικρό διάστημα δεν οξυγονωνόταν ο εγκέφαλός του. 

Πάτρα ατύχημα καρτ: Κρίσιμες οι επόμενες ώρες για τον 6χρονο

«Δε σας κρύβω ότι αγωνιούσα για την έκβαση του παιδιού, όπως όλοι στη ΜΕΘ Παίδων, αλλά ο κόσμος που συγκλονίστηκε», είπε ο κ. Ηλιάδης. 

Πάτρα: Συγκλονισμένος ο οδηγός του καρτ - «Η σκέψη μου είναι στο παιδί»

«Τώρα πλέον αυξάνονται κατά πολύ οι πιθανότητες να επιστρέψει στη ζωή απόλυτα υγιής χωρίς η όλη περιπέτεια να αφήσει επιβαρυντικά αποτυπώματα», κατέληξε ο κ. Ηλιάδης.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top