Βίντεο ντοκουμέντο από εικονικό εμβολιασμό - Άδειασε το εμβόλιο σε βαμβάκι

Συνελήφθη γιατρός και άλλες δύο γυναίκες

Βίντεο ντοκουμέντο από τον εικονικό εμβολιασμό / Κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Μία ακόμα υπόθεση απάτης με εικονικό εμβολιασμό «ξεσκέπασαν» οι υπηρεσίες Εσωτερικών Υποθέσεων, αυτή τη φορά στο ΙΚΑ στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας. 

Πλαστά πιστοποιητικά: Συγκροτείται ειδική ομάδα για τον εντοπισμό τους

Μια ηλικιωμένη γιατρός μαζί με τη γραμματέα της μετέβησαν το πρωί της Τρίτης στο εμβολιαστικό κέντρο όπου είχαν προγραμματίσει τον εικονικό εμβολιασμό σε συννενόηση με μια νοσοκόμα. Οι δύο γυναίκες ήθελαν να πάρουν το πιστοποιητικό εμβολιασμού, χωρίς ωστόσο να τους χορηγηθεί η δόση. Ωστόσο η απάτη αποκαλύφθηκε και οι Αρχές προχώρησαν στη σύλληψη των τριών γυναικών. 

Όπως φαίνεται στο βίντεο ντοκουμέντο, η νοσηλεύτρια αδειάζει τη δόση εμβολίου πάνω σε βαμβάκι και όχι στο χέρι της γιατρού. 

Η ανακοίνωση από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη

«Από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας συνελήφθησαν χθες, Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2021, τρεις ημεδαπές για τα κατά περίπτωση αδικήματα της υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης, της άμεσης συνέργειας σε αυτή και για παραβίαση μέτρων για την πρόληψη ασθενειών.

Ειδικότερα, οι δυο ημεδαπές με τη συνδρομή της τρίτης, η οποία εργαζόταν ως νοσηλεύτρια σε Κέντρο Υγείας της Αττικής, πέτυχαν να βεβαιωθεί αναληθώς σε δημόσιο έγγραφο ότι εμβολιάσθηκαν κατά του κορωνοϊού.

Πιο αναλυτικά, η υπόθεση διερευνήθηκε μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριακών στοιχείων και δεδομένων, τα οποία τέθηκαν υπόψη αρμόδιου Εισαγγελέα και παραγγέλθηκε η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης.

Από την επακόλουθη έρευνα και τη συνδυαστική αξιολόγηση και μελέτη του προανακριτικού υλικού που συγκεντρώθηκε, προέκυψε η συμμετοχή των ανωτέρω ημεδαπών στην υπόθεση του εικονικού εμβολιασμού.

Από την έρευνα στον χώρο όπου πραγματοποιήθηκε ο εικονικός εμβολιασμός βρέθηκαν και κατασχέθηκαν αντικείμενα, τα οποία θα αποσταλούν για διενέργεια πραγματογνωμοσύνης. Οι συλληφθείσες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top