Λάρισα: 8 χρόνια φυλακή σε ιερέα που ασελγούσε σε 11χρονη

Kάθειρξη και στη μητέρα του κοριτσιού - «Μας βοηθάει για να με πειράζει»

χειροπέδες φωτογραφία αρχείου/ eurokinissi

Το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Λάρισας επέβαλε ποινή κάθειρξης 8 ετών σε έναν 83χρονο ιερέα που παραπέμφθηκε κατηγορούμενος για ασέλγεια σε ένα 11χρονο κορίτσι. 

Παράλληλα, κάθειρξη 5 ετών επεβλήθη και στην 30χρονη μητέρα της ανήλικης που καταδικάστηκε για συνέργεια, καθώς παρέδιδε το μικρό κορίτσι στον ιερέα έναντι υλικών ανταλλαγμάτων.

Κρήτη: Ηλικιωμένος κατηγορείται για ασέλγεια σε 6χρονο κοριτσάκι

Ο ηλικιωμένος ιερέας φαίνεται πως εκμεταλλεύτηκε το γεγονός πως η οικογένεια ήταν σε πολύ κακή οικονομική κατάσταση και έδινε ανταλλάγματα προκειμένου η μητέρα να συναινεί και να παραδίδει την 11χορνη στον ιερέα, ο οποίος ασελγούσε στην ανήλικη. 

Ο εισαγγελέας σημείωσε πως διακρίνεται «μια διάθεση παιδεραστίας» στον κατηγορούμενο ιερέα για να υπογραμμίσει μάλιστα με έμφαση πως η ανήλικη «εκφράζει θυμό και αγανάκτηση απέναντι στον κατηγορούμενο», ενώ επικαλέστηκε μια πρόταση από την κατάθεση της ανήλικης, σύμφωνα με την οποία ο κατηγορούμενος «είναι παπάς και μας βοηθάει για να με πειράζει».

Ηλεία: Πήγε να προσέξει τον εγγονό του, μέθυσε κι ασέλγησε σε βάρος του

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Ελευθερία», ο ιερέας αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας και είναι αδύνατο να μετακινηθεί. Για αυτόν τον λόγο, το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Λάρισας του επέβαλε την έκτιση της ποινής κατ’ οίκον, όπου βρίσκεται πλέον σε χωριό της Μαγνησίας, αφού προηγήθηκε έκτιση μέρους της ποινής (πρωτόδικα) στη Φυλακή Γρεβενών, από την οποία αποφυλακίστηκε λόγω των προβλημάτων που αντιμετωπίζει.


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top