Πότε ξεκινούν οι εγγραφές των πρωτοετών φοιτητών

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν τα… «πρωτάκια»

Η ανακοίνωση των βάσεων έκρυβε εκπλήξεις, καθώς πολλά τμήματα δεν είχαν καθόλου νέους εισακτέους - Κεντρικό δελτίο ειδήσεων 28/08

Σε λίγες μέρες ξεκινούν οι εγγραφές των πρωτοετών φοιτητών για το έτος 2021 – 2022. Επίσημη ενημέρωση δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα από το υπουργείο Παιδείας, ωστόσο παραδοσιακά η διαδικασία ξεκινά στα τέλη Σεπτεμβρίου. 

Πέρσι οι εγγραφές ξεκίνησαν στις 22 Σεπτεμβρίου και διήρκησαν έως τις 29 του μήνα. 

Πώς θα γίνουν οι εγγραφές πρωτοετών φοιτητών

Όπως και τις προηγούμενες χρονιές οι εγγραφές θα γίνουν ηλεκτρονικά και δε θα απαιτηθεί η παρουσία των πρωτοετών φοιτητών στο τμήμα που πέρασαν. 

Με βάση όσα ίσχυαν τις προηγούμενες χρονιές, οι πρωτοετείς θα πρέπει να μπουν στην ηλεκτρονική εφαρμογή του υπουργείου Παιδείας https://eregister.it.minedu.gov.gr και να ακολουθήσουν τα απαραίτητα βήματα.

Για την είσοδό θα πρέπει να γράψουν τον 8ψήψιο κωδικό εξετάσεων υποψηφίου και τον ίδιο κωδικό πρόσβασης που χρησιμοποίησαν για την εισαγωγή τους στην ηλεκτρονική εφαρμογή για τη συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου.

Ακολούθως θα εισάγουν τον ΑΜΚΑ τους, ο οποίος επιβεβαιώνεται μέσω διαλειτουργικότητας με το Εθνικό Μητρώο ΑΜΚΑ.

Θα πρέπει επίσης να συμπληρώσουν τα στοιχεία επικοινωνίας τους, ενώ ο αριθμός του κινητού τους τηλεφώνου πιστοποιείται μέσω της ηλεκτρονικής εφαρμογής με την αποστολή προσωποποιημένου μηνύματος με μοναδικό κωδικό, το οποίο και θα πρέπει να εισάγουν στην ηλεκτρονική εφαρμογή για την επιβεβαίωση της ορθότητά του.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top