Μίκης Θεοδωράκης: Ο καλλιτεχνικός κόσμος αποχαιρετά τον μεγάλο συνθέτη

Η υπόκλιση του Σαββόπουλου, η συγκίνηση του Νταλάρα και το αντίο του Γαβρά

Ρεπορτάζ του μεσημβρινού δελτίου του Star για την κηδεία του Μίκη Θεοδωράκη

Όλη η Ελλάδα αποχαιρετά τον σπουδαίο Μίκη Θεοδωράκη, τον μεγάλο συνθέτη, πολιτικό και αγωνιστή, με βαθιά συγκίνηση και σεβασμό για όσα πρόσφερε στη χώρα. 

Ο χαμός του αφήνει ένα τεράστιο κενό στον καλλιτεχνικό χώρο, εκπρόσωποι του οποίου έσπευσαν να του πουν το τελευταίο αντίο.

Από τους πρώτους που βρέθηκαν στο παρεκκλήσι του Αγίου Ελευθερίου στη Μητρόπολη Αθηνών ήταν ο Γιώργος Νταλάρας, ο οποίος ταυτίστηκε με τον Μίκη Θεοδωράκη και με τη φωνή του μετέφερε τα τραγούδια και τη μουσική του σε όλους τους Έλληνες.

Νταλάρας

Ο Γιώργος Νταλάρας - NDP

Εκεί και ο συγγραφέας του βιβλίου «Ζ» Βασίλης Βασιλικός, αλλά και ο σκηνοθέτης της ομώνυμης ταινίας, Κώστας Γαβράς, την οποία «έντυσε» μουσικά ο Μίκης. Και οι δύο, σκυφτοί, συντετριμμένοι από τον χαμό του στάθηκαν δίπλα στο φέρετρό του σιωπηλοί και είπαν το δικό τους αντίο. 

Βασιλικός Γαβράς

Βασίλης βασιλικός και Κώστας Γαβράς - NDP

Με μία υπόκλιση αποχαιρέτησε τον Μίκη Θεοδωράκη και ο Διονύσης Σαββόπουλος, ο οποίος έφτασε στη Μητρόπολη ντυμένος στα μαύρα. 

Σαββόπουλος

Διονύσης Σαββόπουλος - NDP

Δίπλα στην οικογένεια του συνθέτη βρέθηκε επίσης ο Δημήτρης Μπάσης, ο οποίος έχει συμμετάσχει σε αρκετές συναυλίες του. Με έκδηλη τη θλίψη στο πρόσωπό του, στάθηκε στο πλάι των εγγονών του, ακούμπησε το φέρετρο και τίμησε τον άνθρωπο με τον οποίο συνέδεσε ένα μεγάλο κομμάτι της καριέρας του.

Μπάσης

Δημήτρης Μπάσης - NDP

Η Νατάσα Μποφίλιου και ο Νίκος Πορτοκάλογλου τίμησαν επίσης τον Μίκη Θεοδωράκη, όπως και ο Φοίβος Δεληβοριάς και ο Μανώλης Φάμελλος. 

Μποφίλιου

Νατάσα Μποφίλιου - NDP

Σήμερα η σορός του συνθέτη θα τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα έως τις 14:00 το μεσημέρι, ενώ στις 15:00 θα γίνει η τελετή αποχαιρετισμού, στην οποία θα εκφωνήσουν επικήδειο λόγο η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Α. Σακελλαροπούλου και ο Γ.Γ. του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπας.

Δείτε ποιοι άλλοι καλλιτέχνες τίμησαν τον Μίκη Θεοδωράκη

Πορτοκάλογλου

Νίκος Πορτοκάλογλου - NDP

Φάμελλος

Μανώλης Φάμελλος - NDP

Δεληβοριάς

Φοίβος Δεληβοριάς - NDP

Φόνσου

Άννα Φόνσου - NDP
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top