ΔΕΘ: Ετοιμάζονται για συγκεντρώσεις οι αντιεμβολιαστές - Το σχέδιο της ΕΛΑΣ

Καλέσματα μέσω διαδικτύου - Θα ανέβουν με πούλμαν στη Θεσσαλονίκη

Το ρεπορτάζ της Κατερίνας Ρίστα σχετικά με τις συγκεντρώσεις αντιεμολιαστών στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης/ Κεντρικό δελτίο ειδήσεων Star (6/9/21)

Οι συγκεντρώσεις των αντιεμβολιαστών φαίνεται πως είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα για τους διοργανωτές της φετινής Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης. Αρνητές του εμβολίου με αναρτήσεις στο διαδίκτυο καλούν τον κόσμο να συμμετάσχει στις διαδηλώσεις που ετοιμάζουν.

Είναι η πρώτη φορά που αντιεμβολιαστές οργανωμένοι θα διαδηλώσουν στη ΔΕΘ. Έχουν ορίσει σημεία συνάντησης στην Αθήνα απ’ όπου με πούλμαν θα κατευθυνθούν στην Θεσσαλονίκη. Σε αναρτήσεις τους μάλιστα, δίνουν και οδηγίες για την αποφυγή των αστυνομικών μπλόκων.

Πακέτο φοροελαφρύνσεων ανακοινώνει στη ΔΕΘ ο Μητσοτάκης

«Σε περίπτωση που ανέβει κόσμος με πούλμαν στην Θεσσαλονίκη να είστε προετοιμασμένοι ότι θα τα μπλοκάρουν, οπότε βρείτε εναλλακτικές και άλλους τρόπους ...Πρέπει να μπαίνετε στο κλίμα, έχουμε πόλεμο, δεν είναι εκδρομή ούτε πορείες με λουλουδάκια, επίσης καμία μάνα να μη φέρει παιδιά, δεν είναι αστείο, τέλος τ ‘αστεία και οι κλάψες» γράφει ένας αρνητής του εμβολίου στο Facebook. 

Για να αποφευχθούν εικόνες σαν κι αυτές που υπήρξαν στην συγκέντρωση των αντιεμβολιαστών στο Λονδίνο, η ελληνική αστυνομία έχει ήδη έτοιμο το πλέγμα ασφαλείας γύρω από το Βελλίδειο, ενώ θα ενεργοποιήσει και τα «ραντάρ» του διαδικτύου.

Λονδίνο: Αντιεμβολιαστές εισέβαλαν σε κεντρικά γραφεία ΜΜΕ

Το πληροφοριακό δίκτυο της ΕΛΑΣ θα ενημερώνει για τις κινήσεις αλλά και τα σχέδια των αρνητών του εμβολίου, οι οποίοι τις τελευταίες ώρες είναι αρκετά δραστήριοι στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Άλλοι αναρτούν την αφίσα με τη διαδήλωση που θα πραγματοποιήσουν στην ΔΕΘ και άλλοι ζητούν ...«έξυπνα συνθήματα».

Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Φύλλα αναστολής σε 6.250 υγειονομικούς

Στις εισόδους του συνεδριακού μεγάρου  θα υπάρχει φραγμός με λεωφορεία της αστυνομίας και διμοιρίες των ΜΑΤ. Θα υπάρχουν επίσης αστυνομικοί της ΟΠΚΕ, περιπολικά της Άμεσης Δράσης, στελέχη της Ασφάλειας με πολιτικά καθώς και δεκάδες πεζές περιπολίες. Η επιτήρηση θα γίνεται με τα ελικόπτερα της ΕΛΑΣ αλλά και drones, που θα δίνουν συνεχώς ζωντανή εικόνα στο κέντρο επιχειρήσεων.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top