Εμβόλιο: Ανοίγει στις 14/9 η πλατφόρμα για την τρίτη δόση - Ποιους αφορά

Πώς θα γίνει η διαδικασία, σύμφωνα με τον Μ. Θεμιστοκλέους

Όσα είπε κατά την ενημέρωση της Δευτέρας 6/9 ο Μάριος Θεμιστοκλέους για την τρίτη δόση του εμβολίου για τον κορωνοϊό.

Την Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου ανοίγει η πλατφόρμα για τα ραντεβού που αφορούν την τρίτη δόση του εμβολίου για τον κορωνοϊό.

Θεοδωρίδου: Τρίτη δόση εμβολίου για τους άνω των 60 ετών

Όπως ανακοίνωσε σήμερα κατά την ενημέρωση του υπουργείου Υγείας για την εμβολιαστική κάλυψη στη χώρα μας ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, σε σχέση με την αναμνηστική δόση η αρχή γίνεται με τους ανοσοκατασταλμένους και σύμφωνα με τις οδηγίες της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών

Αυτό αφορά 285.000 πολίτες και η πλατφόρμα για να μπορούν να κλείσουν ραντεβού ανοίγει την ερχόμενη Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου

Οι πολίτες των κατηγοριών θα λάβουν sms τη Δευτέρα που θα τους υπενθυμίζει να κλείσουν ραντεβού για την αναμνηστική δόση.

Ακολούθως οι διαδικασίες όσον αφορά τα της αναμνηστικής δόσης για τις υπόλοιπες κατηγορίες θα προχωρήσουν εν συνεχεία, πρόσθεσε.

Εμβολιασμοί: Τα ποσοστά στα παιδιά και τις νεότερες ηλικίες

Ο Μάριος Θεμιστοκλέους μίλησε για την πορεία των εμβολιασμών στα παιδιά. Συγκεκριμένα:

  • Για την ηλικιακή ομάδα 18 – 24, το 45,4% έχει ήδη εμβολιαστεί με τουλάχιστον μια δόση και αν υπολογίσουμε και τα ραντεβού ανέρχεται στο 47%.
  • Στην ηλικιακή ομάδα 15 -17, έχει ήδη εμβολιαστεί με τουλάχιστον μια δόση το 20% και αν υπολογίσουμε και τα ραντεβού ανέρχεται στο 23,1%. Μέχρι στιγμής έχουν εμβολιαστεί 74.000 παιδιά.
  • Στην ηλικιακή ομάδα 12-14, το 9,6% έχει εμβολιαστεί και αν υπολογιστούν και τα ραντεβού το ποσοστό ανέρχεται στο 11,5%. Έχουν ήδη εμβολιαστεί 36.500 παιδιά.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top